Bosch SMS 4702 maakt rauw schurend geluid

Hermy D

  • #1
Onze Bosch Silence SMS 4702 vaatwasser uit 1996, maakt plotseling tijdens het wassen een rauw, schurend geluid. Het lawaai lijkt rechtsonder (als je voor de machine staat) vandaan te komen. De vaatwasser lijkt wel gewoon te werken, de schakelklok loopt zijn programma af.
Het tijdens het wassen indrukken van de toetsen voor de verschillende programma's of de toetsen voor hele of halve vaat maakt geen verschil. Het lawaai blijft.
Tijdens het water nemen en afpompen, dat prima gaat, is het geluid overigens niet te horen. Enig idee in welke hoek ik het moet zoeken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer of er tussen de schoepen van de omwalspomp rommel zit, verwijder het filter binnenin de machine, u kunt dan bij de schoepen komen, pas op voor glasspinters.
 

Hermy D

  • #3
Beste Jan,
Met het filter bedoel je het mandje voor de opvang van etensresten en waar het water door weg loopt? Als ik met mijn vinger in een van de gaten ga, voel ik iets los zitten. Schoepen kan ik niet vinden.
Ik heb een foto van de onderkant van de vaatwasser toegevoegd. Kun je mij aangeven waar ik het handigst bij de schoepen kan komen?
Groeten,
Herman
 

Hermy D

  • #4
Jan,
Via de onderzijde van de vaatwasser heb ik klemring 1,2 en 3 losgehaald. Zodoende kon ik de omwentelpomp van de drie rubberen slangen schuiven.
In de slang met buisklem 2 zat een lichtblauw afdekkapje. Dit kapje kwam tegen het schoepenrad aan en veroorzaakte het geluid.
Het kapje behoort aan de binnenzijde van de vaatwasser te zitten, onder het filter. Het kapje sluit half een af- of toevoeropening af.
Waarschijnlijk is met het uithalen van het filter het kapje uit zijn behuizing gegaan en los komen te liggen. Door de waterkracht heeft het een weg afgelegd van A naar B. Aangekomen bij B kwam het kapje tegen het schoepenrad.
Probleem opgelost, maar zonder jou hint om bij het schoepenrad te gaan kijken had ik het niet gered!
Enorm bedankt voor het juiste spoor!
Groeten, Herman.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu