Blindplaatje in keukenkastje verwijderen

rolandow

  • #1
Voor mijn schoonmoeder haar nieuwe huurwoning wil ik graag een vaatwasser aansluiting maken. Het is een huurwoning, en de keuken kastjes onder de gootsteen hebben een blindplaatje. Van die dunne plaatjes die je ook vaak bij kasten tegen komt als achterwand, lakboard heet het geloof ik. Een de zijkanten van het keukenkastje is een sleuf in gefreesd, en daar is de plaat ingeschoven zo lijkt het. En dat snap ik dus niet.

Hoe krijgt ik die plaat er nu netjes uit? Moet dan het hele keukenblad verwijderd worden?

Aangezien het een huurhuis is lopen we altijd het risico dat alles weer terug moet in de originele staat, dus de plaat er zo maar uitzagen wil ik eigenlijk bewaren als laatste optie. Als het wel moet, kan ik de plaat misschien weer netjes terug zetten door van latjes een soort lijst te maken die over de zaagsnede valt, en dan kan ik die weer terug schroeven op de achterplaat. Dan ziet het er misschien nog een beetje netjes uit.

Ik kan me echter niet voorstellen dat de aansluitingen zo onbereikbaar gemaakt worden, want hoe kun je anders een kraan o.i.d. vervangen?

Wat ik ook niet weet is hoe dat keukenblad vast zit; dus of het slimmer is om dat maar dat keukenblad eraf te halen. Zou dat alleen gekit zijn?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Plaats eens een foto van de situatie, dat maakt het voor ons wellicht duidelijker.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Bedoel je de achterwand van het kastje?
Dan aan de onderzijde de plaat naar achteren duwen zodat de nietjes loskomen.
Als de plaat dan bol staat, kan je deze ook uit de groef duwen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Als er van origine geen rekening is gehouden dat er een vaatwasser in komt dan zit er altijd een achterwand in de kastjes.
Het ligt een beetje aan het merk van de keuken, hoe die achterwand gemonteerd zit.
Maar meestal zit die geniet of genageld aan het kastje.
Water en afvoer leidingen zul je daarom ook zelf aan moeten passen als dat gaat.
 

rolandow

  • #5
We proberen nu voor elkaar te krijgen dat de woningbouw de vaatwasseraansluiting gaat laten aanleggen. Donderdag ben ik pas weer in het huis, dan zal ik even een foto maken, want ik ben stiekem nog steeds nieuwsgierig hoe je dat netjes oplost. Het keukenblad eraf halen lijkt me op zich niet zo gek als het daarna alleen een kwestie van kitten is. Dan kun je ook mooi zien hoe je de leidingen door de kastjes heen moet voeren.

Bedankt voor de reactie's zo ver!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu