Blind / afsluitklap gezocht voor sivap verdeelunit

Caddyman

  • #1
Hallo allemaal ter voorbereiding op werkzaamheden ben opzoek naar de juiste afsluit kap / dop voor mijn verdeelunit. Ik wil namelijk een radiator (tijdelijk) afkoppelen en later op een andere plek terug hangen. Nu loop ik tegen het volgende aan. Ik heb geen idee welk systeem er gemonteerd is. Ben altijd koperen en cv pijp gewend maar heb nu een kunststofpijp in de dekvloer liggen van Gabotherm (buiten diameter. 14,5mm). De buiten diameter van de schroefdraad waar de wartel op is geschroefd is 24,2mm. Kan iemand me vertellen welke schroefdraad maat dat is? Ben bij warmte service geweest maar daar wisten ze het niet. Ik heb heb mezelf suf gezocht en kom met de info uit div. website uit op 3/4 euroconus (maar dan klopt de maat volgens mij niet), RBM schroefdraad (dat is ook het merk van de onderblokken op de radiatoren) of M24 fijn zou ook nog kunnen maar dan is die wel wat te groot,.......


Hier wat foto's voor de beeldvorming.
Ik zou super geholpen zijn als ik weet waar ik en passende oplossing kan kopen.



Dan maar gelijk een tweede vraag
Heeft er iemand ervaring met het uit schroeven van de koppeling uit het verdeelblok? Wellicht is dat wel de makkelijkste oplossing om gelijk een gangbaar type te monteren en tijdelijk af te blinden.

Alvast bedankt voor het meedenken :D
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Het hele slang aansluit puntstuk uit de verdeler draaien daar past dan een 1/2" plug in om af te dichten.

En kijk eerst eens wat voor maat slang er gebruikt is, want voor iedere maat slang is geen materiaal meer om aan te sluiten.
Of het is heel moeilijk te verkrijgen denk aan maten als 12,8 mm en 13,2 mm.

Vr Gr
 

Caddyman

  • #3
Is idd. prima gelukt zo. het hele puntstuk uit de verdeler gedraaid en met een plug 1/2" af gedopt. Blijft me alleen een raadsel welke draad er op de gebruikte koppelingen zit. Ik heb gepast met m24 (fijn) maar dat past niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij het voetventiel zit een zweetlek, draai de wartel wat steviger aan om het lekken te stoppen.
Het zou van boven kunnen komen maar dat kunt u dan zien aan de kalkstreep.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu