Biologische ontstoppers

Ouderijn

  • #1
Dankzij een aantal van de posts op dit forum ben ik veel meer te weten gekomen over afvoeren en het verhelpen van verstoppingen. Ik had zelf een verstoppingsprobleem dat ik vaak wel zelf enigszins kon oplossen, maar onlangs toch maar een loodgieter gebeld die dit met professionele middelen weer voor de komende jaren kon verhelpen.
Ook volgens deze loodgieter zijn er geen biologische middelen meer op de markt. In het verleden waren er nog vloeistoffen te koop met enzymen die de vetten afbraken die de verstopping veroorzaakten. Klopt het dat deze middelen nergens meer te krijgen zijn en is hier een reden voor?
 

Kaajee

  • #2
Ik heb onlangs nog bij die 'goedkope' supermarkt/discounter (blauwe letters) nog zo'n fles met (puur) biologisch ontstoppings/'ontgeurings' middel gehaald. Een flinke fles met zo'n vernuftig doseer dopje voor 5,99 (of 4,99) gehaald. In de supermarkt bij mij in de buurt hadden (en hebben) ze nog een flinke partij van deze flessen staan...........
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn nog volop van deze middelen verkrijgbaar, gewoon in de grotere supermarkt.
 

Zandmenneke

  • #4
Al eens geprobeerd met heet water en soda? Werkt als een tierelier om vet/verstoppingen op te lossen. Veel biologischer kan volgens mij niet.

Anders kun je altijd nog aan de gang met een hogedrukspuit met zo een rioolontstopslang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu