Bewegingsmelder voor buitenverlichting

Elwin

  • #1
Ik wil middels een bewegingsmelder buitenverlichting aansturen. De buitenverlichting betreft drie lampen die via een trafo van 220v naar 12v wordt omgezet. Deze verlichting heeft een stekker die normaal in het stopkontakt gaat. Buiten heb ik spatwaterdichte kontaktdozen. Ik wil alleen niet gaan knippen in de orginele kabels van deze verlichting. Mijn idee was:

stekker in stopkontakt, kabel loopt naar melder, kabel uit melder loopt naar contrastekker en hier gaat de stekker weer in van de verlichting.

In de melder zit aansluiting bruin, blauw en zwart. Ik weet niet precies hoe ik het moet aansluiten. Ik weet dat bruin op bruin hoort en dat deze verder gaat als zwart en dat blauw rechtsreeks naar de contrastekker gaat, maar ik werk hier met kabel, dus hoe kan blauw rechtstreeks lopen?
 

Fiesiekus

  • #2
Voor zover ik er iets van begrijp: je hebt een sensor (je noemt 'm "melder") en je wilt daarmee via kabels en een contra-steker, 230 V schakelen?

In de eerste plaats heeft de sensor ook een nul nodig en de sensor voedt de verlichting met de sensor-uitgang LS. Dan zou ik buiten niet met contra-stekers werken; beter is een speciaal buiten WCD en daar de stekker van de verlichhting in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu