Betonnen afvoergootje repareren

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
De garage van ons huis is half ingegraven in de grond. De oprit loopt daarom af naar de garagedeur. Vlak voor de garagedeur is een betonnen goot gemaakt waarin een halfronde geul loopt. Links en rechts zitten een afvoerputje voor het water.

Bij het herstraten een aantal jaar geleden is - met het er uit halen van de oude bestrating - een stukje beton afgebroken van de geul. Hierdoor is in een paar jaar tijd wat zand onder de stenen vandaan weggespoeld. Je ziet nu precies een verzakking lopen die begint bij het afgebroken stukje beton naar boven naar het trottoir aan toe.

Hoe kan ik dit repareren, voordat ik herstraat? Kan ik gewoon met wat betonmortel de plek aansmeren en uit laten haren? Of hecht dat niet goed?
 

Millew

  • #2
Als het alleen maar is om op te vullen, dan kan je dat doen met zand-cement specie. Betonmortel werkt wat lastig door de grote korrels.
Maak de specie niet te nat. Het moet er uit zien als vochtig zand. Goed aandrukken, glad afwerken en de volgende paar dagen nat houden. Dan krimpt het niet meer los.

Komt er ook kracht op het gerepareerde deel, dan kan je beter een (2k) epoxy betonreparatiemiddel middel nemen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is net op een plek waar de auto ook met de linkerkant over rijdt als die in de garage gezet wordt. Enige kracht (druk) komt er dus wel op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu