Betere tadelakt voor de badkamer

Anneke99

  • #1
ONWAARHEDEN EN SPROOKEN OVER TADELAKT

Tadelakt techniek gebruit een kalk uit de regio van Marrakech die op ambachtelijke wijze wordt uitgehaald en 'gekookt' door tal vanverscillende mensen.

De kalk wordt niet gezuiverd en bevat tal van stukken (ongebrande hout, steenen, gravel, etc..). 'Deskundigen' beweren dat deze onzuivere kalk het 'magish aspect' van Tadelakt maakt, maar in feite bevordert het de fragiliteit en het onzekere resultaat van de marokaanse Tadelakt.
Je hoeft maar daar te gaan kijken naar de ambachtelijke produktie; hier wordt de kalk met hout verbrand, en een beetje verder met palmbomen stengels. Geen enkel kontrole, noch van temperatuur, of van tijd.

Het resultaat is een uiterst onregelmatig en onstabiel materiaal dat enkel door degene die jarenlang bij dezelfde producent zijn basisproduct aanschaft verwerkt kan worden.
Tadelakt producenten gelijk (verwijderd) hebben er de prijs voor betaald: van de ene emmer naar de andere verschilt het materiaal zodanig in kwaliteit dat het onbruikbaar is. Hoeveel mensen wijgeren tegenwoordig van tadelakt te horen omdat het beloofde resultaat niet voldeed.
De fout ligt niet aan de plaatsters maar aan de producenten die geloofden blindelings dat omdat Tadelakt een eeuwennoude techniek was, het materiaal op zichzelf stabiel en zeker was.

Ik ben zelf plaatster sinds 12 jaren en ik heb tadelakt en al zijn varianten door en door uitgetest. Tegenwoordig gebruik ik een belgisch produkt van de merk (verwijderd), dat vrij onbekend is maar het beste materiaal voor duurzame tadelakt te maken met hetzelfde esthetisch resultaat als de marokaanse. bovendien is het eenvoudig genoeg om het zelf te plaatsen

er zijn ook nog andere cement varianten die degelijk zijn (verwijderd) maar ik verwijt dat ze meer naar beton trekken of chemische harsen bevatten.

links:
(verwijderd)

Links en merken verwijderd, mod.
 

Fiesiekus

  • #2
Anneke69 schreef:
Sorry maar op deze blog kun je geen enkel info geven, jhet wordt telkens gecensureerd. Ik verlaat voor goed deze.
 

Toon

  • #3
Nu ineens zelf al 12 jaar zelf plaatster? :?

Maar goed, bedankt voor de info.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu