Betegelde terrassen opnieuw voegen

Helmy

  • #1
Op mijn terrassen beginnen op sommige plekken de voegen het te begeven. Er zitten gaten en kieren tussen de tegels, dus er moet opnieuw gevoegd worden. Het is onbegonnen werk om de bestaande voegen uit te hakken. Wat kan ik gebruiken om alleen deze gaten te dichten, hoe kan ik dit het beste doen, zijn er nog tips?
 

Fiesiekus

  • #2
Waar gaat dit over? Wat voor stenen liggen er? Hoe is er gevoegd? Wat is de ondergrond? Over hoeveel lengte gaat het?
 

renehi

  • #3
Zitten de tegels nog goed vast? Als de tegels goed vast zitten dan zou ik alle voegen goed schoonmaken met een voegenreiniger. De slechte voegen uitkrabben met een verfkrabber en de voegen opnieuw met een soortgelijke voeg voegen. Ik denk overigens wel dat je kleurverschil houdt, misschien dat zo'n voegen-kleur setje hierbij soelaas biedt.
 

Helmy

  • #4
Oeps, sorry als het allemaal wat vaag is. Ik zal proberen het wat duidelijker te maken. Het zijn terracotta tegels, gevoegd met specie. Ondergrond waarschijnlijk beton. En het gaat over meer dan 100 m2 terras met tegels van 20x15 cm.
De tegels zitten goed vast. Een probleem wat ik voorzie is dat, als ik de gaten vul, dit binnen de kortste keren weer los gaat zitten. Bestaat er zoiets als specie waar bijvoorbeeld lijm in verwerkt is om de hechting aan de bestaande voegen te versterken?
 

Fiesiekus

  • #5
Denk dat je renehi's werkwijze moet toepassen. Zelf heb ik wel kieren tussen (gevel)stenen dicht gemaakt met grijze siliconenkit, maar dat is meer werk dan voegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
16
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu