Beste forumleden hoe krijg ik dit nog egaal geverfd(plafond)

DonQuichot

  • #1
Beste forumleden,

Ben nu al een aantal keer met Power*** latex over mijn plafond gegaan, en op zich is het effect niet zo verschrikkelijk lelijk. Maar ik heb last van de lichtinval bij het raam.

Daar zie je toch een minder egaal effect, er zit een lichte structuur (roller) in verwerkt dus het kan ook dikte verschil zijn.

Hoe krijg ik deze oneffenheden weg? Moet ik nog een keer rollen, zo ja hoe dan? in de breedte of in de lengte?

Hier wat foto's:





Deze laatste foto is vanaf de andere kant genomen, en zie je dus geen strepen. (althans veel minder zichtbaar)


Kan ik dit nog oplossen? :-|
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U hebt hier banenbontheid en aanzetten van de roller. Door het strijklicht worden deze geaccentueerd.

De enige snelle oplossing is het aanbrengen van een extreem matte muurverf, waardoor de brekingsindex van het licht sterk naar beneden gaat en u deze vlekkerige toestand voor een groot deel kunt wegwerken.

Doorgaan met dezelfde muurverf heeft geen zin, u stapelt hiermee alleen de lagen verder op met als resultaat een steeds bonter geheel.

Verzadig de roller goed met verf, dus niet 1 x indopen en rollen maar. Voeg aan de extreem matte muurverf een drogingsvertrager toe zodat u een langere open tijd krijgt.
 

DonQuichot

  • #3
Bedankt KEES ik ben ontzettend blij met uw advies! Die extreem matte verf, is die ook bij de welbekende ketens te koop? Is die andere oplossing niet wat goedkoper? Ik zit namelijk op een strak budget, en kan daar niet overheen. Is er echt geen mogelijkheid om toch nog die latex te gebruiken? Misschien in combinatie met een open tijd verlenger?


Nogmaals heel erg bedankt voor de reactie.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
De door u gebruikt latex heeft een bepaalde glansgraad. Hierdoor worden de aanzetten en banenbontheid sterker geaccentueerd. Toevoegen van opentijd verlenger heeft dus weinig zin.

A-merken fabrikanten hebben in hun assortiment altijd een supermatte muurverf. Deze worden ook vaak over met structuur verf behandelde oppervlakken gezet, omdat deze bij uitstek banenbontheid bij strijklicht laten zien.

U moet dus e keuze maken: dezelfde verf weer opbrengen en uzelf blijven ergeren, of toch aan Sinterklaas vragen of deze nog een cadeaubon heeft voor het volgende beproefde product wat u in uw Pb kunt vinden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu