Bestaat er een kleine radiatorthermostaatkraan?

RobBosma

  • #1
Ik ben mijn toilet aan het renoveren en heb in een hoek, waar eerst cv-leidingen liepen voor een radiator op de vloer, een wasbakje geplaatst. De CV-leidingen heb ik bij het plafond afgedopt.

Ik wil geen CV-radiator meer op de grond, toilet meet 1 vierkante meter. Dus gekozen voor een kleine radiator van 40 x 40 cm die ik zo hoog mogelijk wil plaatsen, waar de CV-leidingen uit het plafond komen. Ik hoef het hoef het toilet niet loeiwarm te stoken, maar het is een aanbouw, dus in de winter tenminste vorstvrij en toch wel een graad of 15 is wel comfortabel.

Het radiatortje staat op zijn mooist als ie op de kop hangt, met de aansluitingen voor aan- en afvoer naar achteren gericht
Er zal dan een thermostaatkraan in de hoek boven in moeten worden geplaatst.


Maar nu zit ik met de thermostaatkraan. Die komt aan de zijde die naar de hoek gekeerd is. Dus zoek ik een exemplaar die weinig ruimte inneemt. Wie kent een klein type thermostaatkraan? Of iets wat je bijvoorbeeld met een schroevedraaier moet instellen op een vaste temperatuur. Dan zet ik het standaard op 15 graden.

 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Thermostaat kraan boven de radiator, en ook nog in een hoek?die zal weinig gaan doen. Slaat meteen dicht. Warmte stijgt op.
Groeten b.
 

RobBosma

  • #3
Misschien is het een beter idee om een gewone kraan te plaatsen en die proefondervinderlijk gedeeltelijk open te draaien? Het gaat me er om dat de ruimte tussen vorstvrij en 15 graden blijft. Overigens hij komt niet boven op de radiator maar aan de zijde tegen de muur.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Inderdaad, een gewone kraan. Of eventueel een thermistast, met afstand voeler. Maar of dat fraai staat in een kleine toilet.
Groeten. B
 

RobBosma

  • #5


Ik kwam deze nog tegen, die wordt kennelijk niet in de leiding geplaatst maar op de radiator, maar geen idee hoe die dan werkt.
 

RobBosma

  • #6
Ook compact lijkt me deze, net zoals het voorgaande item geleverd door Heijmeijer. Maar ook na doornemen van het technisch informatieblad is me niet helder wat dit ding nu doet, is het een thermostaatkraan die je op een vaste instelling zet ????

 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Dit is een radiator met ingebouwd ventiel, daar past dan een thermostatisch binnenwerk in.

Deze is op de gewenste stand in te stellen net als een gewone thermostaatkraan

De radiator is met een onderaaansluiting, meestal ook nog in het midden onderaan.

De Vexact is een gewone afsluiter die voorzien kan worden van een thermostatische knop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu