Bestaande betonvloer opvullen en uiteindelijk egaliseren

WilcoL

  • #1
Goedemiddag allemaal,

Ik ben al enige tijd bezig met een vrij heftige verbouwing van onze badkamer. Veel sloopwerk naar aanleiding van een lekkage (slecht werk ooit uitgevoerd) en het duurt al een tijdje omdat er zoveel dingen te doen zij die mijn aandacht vragen en we gelukkig 2 badkamers hebben.

Maar na al het sloopwerk is nu de tijd van langzaam opbouwen aangebroken. Afgelopen zaterdag heb ik het Geberit inbouwreservoir geplaatst, maar bij het indraaien van de schroeven voor de bevestiging in de vloer (dus niet eens bij het boren van de gaten!), scheurde de betonnen dekvloer! Ik kon de stukken er zo uit halen en ben daarom maar eens wat gaan breken. Ik verwachte zwaluwstaartprofielen met daarop het gestortte beton aan te treffen, maar nu blijkt dat de hele vloer reeds in beton is uitgevoerd en ze deze in het verleden flink wat hebben opgehoogd.

Op de plaats van de originele lekkage zat een slecht ingebouwde drain; daar hebben ze de originele betonvloer verwijderd, zwaluwstaartplaten geplaatst en daarop een onvlak vloertje gestort. Alles geplaatst voor de drain & afvoer, iets wat lijkt op bitumen over het onvlakke vloertje geplaatst als waterkerende laag en daarover de dekvloer gestort. Zie deze foto:



Nu heb ik sowieso de rand met de nieuw te zetten muur weggekapt en het gedeelte bij de voormalige drain vrij gemaakt zoals te zien is op de foto. Het hoogteverschil van de originele vloer tav de dekvloer bedraagt een centimer of 4 a 5.



Ik wil een nieuw stuk vloer storten op de genoemde plekken en dacht er aan dit uit te besteden. Als ik het zelf doe, weet ik dat ik een waterkerende rand moet plaatsen aan de randen van de te storten vloer. Ik ben best handig, maar heb geen ervaring met het storten van vloeren. Nadat de vloer weer aangevuld is, bouw ik de lange muur dicht met gipsplaten en deels Ytong blokken waarna de gehele vloer nog geëgaliseerd dient te worden en de Magnum-verwarmingsmat in de egaline-laag dient te worden aangebracht.

Wat kan ik nu het beste doen om de dekvloer weer op te vullen?
1. Alles uitbesteden; zal relatief duur worden ivm zeer klein oppervlak?
2. Zelf aan de gang met beton?
3. Zelf aan de gang met egaline die het hoogteverschil op kan vullen (Schönox ofzo)?

Ik zet de voetjes van het Geberit inbouwreservoir vermoedelijk vast met snelcement voor het storten. De pluggen en schroeven hoeven dan niet meer terug geboord en geplaatst worden...

Input wordt gewaardeerd! Bedankt voor het meedenken.

Groeten, Wilco
 

Marcn88

  • #2
Vloer aanbranden met cement en dan gewoon met zand cement vloer weer dichtsmeren later in de hoeken kimband en pasta plaatsen
 

WilcoL

  • #3
Marc,

Bedankt voor je reactie! Ik denk dat ik er zondag maar mee aan de gang ga...

Groeten, Wilco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu