Beslag vastschroeven?

Suus10

  • #1
Hoi!

Een tijdje terug heb ik nieuw deurbeslag (binnen) gekocht: chroom en met vierkante rozetten. In de winkel leek het nog zo'n goed idee, maar dat was het achteraf niet :-) Elke vingerafdruk is zichtbaar en de vierkante rozetten blijven voor geen meter zitten (ze schuiven mee met de klink) waardoor de deuren nu flink beschadigd zijn. Zie de foto. Het is een enorm gedoe om alles er weer af te halen en bv. vast te lijmen. Daarom vroeg ik me af of ik er niet gewoon een schroefje in kan boren? Aan beide kanten desnoods. Of heeft iemand een andere (niet al te ingewikkelde) gouden tip?

Groeten,
Suus




1602312807641.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Die achterplaatjes hoor je ook vast te schroeven, die gaatjes zitten er niet voor niets.
Korte houtschroeven gebruiken, of even het slot eruit halen en kijken of er gaatjes in het slot overeen komen met gaatjes in het beslag. Dan kan je patentboutjes gebruiken.
 

Suus10

  • #3
Bedankt voor je reactie! Misschien had ik even moeten vermelden dat dit de deur van de wc is. Bovenaan dus de klink met het probleem van meeschuivende rozetten en onder de vrij/bezet sluiting. Bij de gewone klink/rozet (boven dus) zitten juist geen gaatjes. Vandaar mijn vraag of ik die dan zelf niet gewoon kan maken :-)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Wip de deurkruk even uit de deur en maak een foto van de achterkant van de rozet, zodat we kunnen zien wat de mogelijkheden zijn.

Ik zit even door het productassortiment van de fabrikant te bladeren en ze verkopen een aantal klinken zonder rozetten. Dus het kan ook zo zijn dat de vierkante dekplaat die nu achter de klink zit bij het WC slot hoort, en dat je nog los een montageplaat/dekplaat set voor de klink moet kopen.
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Lijkt me dat je deze vierkante rozetten ook gewoon vast moet schroeven. Logisch dat ze anders gaan draaien. Gewoon korte schroeven voor gebruiken. Of het moet met patentbouten kunnen maar dat verwacht ik niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu