Beschimmelde kitrand bij de douchebak

Kanyarat

  • #1
Hallo,

Bij mij is de douchebak in een hoek geplaatst die niet helemaal haaks is. Daardoor heb ik daar kitranden met een verloop van 0,5 cm naar 1,5 cm.

Die beginnen er nu een beetje vies uit te zien en het liefst zou ik er iets overheen lijmen zodat ik daar voorgoed vanaf ben. Dat zou dan over de kitstrook en gedeeltelijk over de kunststof douchebak moeten vallen.

Bijv. een witte kunststof strip of een tegelstrook of iets dergelijks. Weet iemand waarmee en hoe ik dit zou kunnen doen?

Mvrgr. Kanyarat.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kit verwijderen (wegsnijden + reinigen) en vervangen door een goede sanitairkit lijkt me de beste oplossing.
 

Kanyarat

  • #3
Het is allemaal pas een jaar geleden nieuw gemaakt, en daar is echt goede sanitairkit bij gebruikt. Maar toch word het vies en een mooi gezicht is die scheve rand ook niet. :cry:
 

Ronald42

  • #4
Als er sanitair kit is gebruikt zit de schimmel op de kit. Met bleekwater kan je hier wat aan doen, wel voorzichtig. Indien een siliconenkit is gebruikt zit de schimmel in de kit en helpt alleen vervangen zoals Kees al zei.
 

Kanyarat

  • #5
Dus dan kan ik ervan uitgaan dat er niet op een nette manier iets overheen te plakken is, zodat ik er voorgoed vanaf ben?
(sorry Kees, ik heb geen digitale camera)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Er hecht vrijwel niets aan siliconenkit, dus gewoon maar erop plakken zal geen succes worden, lijkt me.

Er bestaan ten behoeve van tegelzetten strips, meestal voor hoeken bedoeld, maar misschien zit er wat bij (T-vormig) dat in de sleuf past, én de zaak afdekt.
Daarvoor zou je de kit moeten verwijderen en de strip met nieuwe kit aanbrengen.

Kijk eens bij de diverse kunststof en aluminium profielen bij een bouwmarkt, bouwmaterialenzaak of goede ijzerwinkel. Eerst bij meerdere winkels kijken voor je beslist wat je gaat gebruiken. Want het is dan toch een beetje improviseren.

Nadeel van zo'n strip is, dat je niet met zekerheid weet, of de zaak na aanbrengen van zo'n strip goed waterdicht is. Want het zit onder de strip verborgen...

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan kit schoonmaken, (ontkalken resp. schimmel verwijderen) en eventueel eens in de zoveel jaar vervangen.
 

Kanyarat

  • #7
Dan gaan we toch maar proberen de kit te verwijderen (nooit gedaan) en te vervangen. Bedankt voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu