Beplakken plaat in kunststof deur

KlusMax

  • #1
In enkele van mijn kunststof buitendeuren zit onderin (onder het glas) een plaat (het bruine deel op de foto). Het lijkt een soort trespa, maar het zou ook iets anders kunnen zijn. Misschien heeft zo'n plaat een naam, maar dat weet ik even niet.



Omdat de bruine kleur niet bij de rest van het interieur past, wil ik deze platen alleen aan de BINNENKANT van de deuren bekleden met stevig zelfklevend folie.

Ik wil het liefst dat de folie iets onder de rubberen strip doorloopt, maar dat zal een lastig werkje worden. Er zijn volgens mij twee opties:
  1. Eerst de rubberen strip wegsnijden, dan beplakken met folie en vervolgens afkitten als vervanging voor de rubberen strip. Zou dat kunnen? Of zou de rubberen strip verbonden zijn met de strip aan de buitenkant van de deur?
  2. De 'glaslatten' verwijderen, dan de hele plaat eruit halen en deze vervolgens beplakken. Ik heb echter geen idee hoe dat moet. Ik heb de latten nog niet los kunnen krijgen en ben ook bang dat ik ze beschadig. Iemand misschien een tip?

Ik hoor het graag...
 

Rob smeets

  • #2
Niet bang zijn...
Neem een stevig plamuurmes en zet hem in het midden van de langste glaslat tussen de glaslat en kozijn in een hoek van ca 15 graden en geef er een rake klap op. Hij klikt dan uit het profiel en kunt hem verder uittrekken. Breken zal hij niet. De overige latten zullen een stuk makkelijker gaan en hierbij kun de de vrije hoeken het eerst doen. Terugzetten in omgekeerde volgorde. Let erop dat de rubbers weer netjes op hun plaats zitten.
Je kunt deze platen ook goed verven ipv folie...ze hebben een nogal grove structuur zie ik....plakt misschien niet zo lekker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu