Bekleding van keukenkasten laat los

Aristonos

  • #1
In m,n keuken laat de kunstofbekleding van de deuren los.Het begon met de deur van de vaatwasser en nu gaan er op meer deuren de bekleding los zitten.Ik heb al gelezen dat het een vaker voorkomend probleem is en dat je het door een bedrijf kunt laten renoveren.Men haat dan de bekleding er af ...men gaat alles schuren en twee keer gronden en dan aflakken met de spuit.maar ik ben bang dat dit tussen de € 1000,00 en € 1500,00 (of misschien nog meer) gaat kosten want het gaat om 14 deurtjes en dan moet je mazzel hebben dat het precies de kleur van de zijpanelen,keukenhemel en achterwand wordt want dat is allemaal dezelfde kleur als de deurtjes.Ik vroeg me af..of je er ook lijm achter kunt injecteren door voorzichtig de naald in de hoeken van het profiel te steken zodat je miniscule gaatjes maakt die amper te zien zijn.En wat voor lijm kan ik dan gebruiken die lekker vloeibaar is en die door een naald stroomt.
Het kan toch niet zo zijn dat dit niet meer te lijmen is...Ja dat zeggen die renovatie bedrijven..die zeggen...kan niet meer gelijmd worden...Nee...er zijn geen service punten gemaakt zodat je er bij kunt...het is pot dicht.....want die willen dat je het door hun laat doen..Alle ervaringen,suggesties en adviezen zijn welkom.Ik las ergens een optie...voorzichtig een gaatje boren vanaf de achterkant..zodat je vanuit daar lijmt uit een kitpistool achter de bekleding krijgt...en dan goed uitrollen aan de voorkant..Laat maar horen wat u ervan van vind.Een 12 jaar oude keuken en dan dit...dit mag toch niet loslaten...alles is stofvrij en vochtdicht achter die bekleding.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vraag eerst eens bij een paar bedrijven wat de kosten zijn, dan is afweging mogelijk, dit is dwalen in de mist.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Lijmen wordt echt niks, je krijgt t nooit meer strak.

En na 12 jaar, wat moet je er van zeggen, mijn auto heeft na 12 jaar ook her en der een roestplekje. Hoe lang zou een keuken volgens jou dan mee moeten gaan?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Van de kastdeurtjes van onze caravan heb ik ook zoiets gehad.
Dat opgelost door een staafje lijm die van een lijmpistool kleine korrels/gruis te maken. Ik heb dat met een rasp gedaan.
Die korrels strooide ik tussen het hout en de bekleding en dan met een strijkijzer de kunststof op het hout strijken.
Even voorzichtig experimenteren met de temperatuur van het strijkijzer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hessie, ik hoop toch op het drie dubbele hoor. En dan nog een paar jaar. :wink:
 

Aristonos

  • #6
@Hessie,

Ik dacht met sneldrogende lijm..en dan goed rollen tot het droog en strak is..Proberen kan altijd...gaat het niet dan kan je altijd nog overgaan tot ontleding en het laten spuiten..

En dat de lak van een auto minder wordt kan ik begrijpen als ie altijd buiten staat,roestplekje ..ligt er aan...of een beetje doffer.komt door regen en pekel en zonlicht misschien..maar het boodschappen autootje van mijn vrouw is 18 jaar,altijd buiten gestaan,nog goedkoper dan de keuken, en de lak laat niet los en dan mag je toch van een keuken verwachten die niet buiten staat dat de bekleding er op blijft zitten..dat moet toch kunnen..Als ik een stuk leer op en plank plak dan plak ik het zo vast dat het er over 30 jaar nog op zit binnen in huis..
 

Aristonos

  • #7
@Wgb,

Ik denk dat je een stukje los fineer had met dat caravan deurtje....op mijn keukendeuren zit echte dikke kunststof bekleding.Bij mij zijn alle randen prima vast..die krijg je niet eens los.....het gaat echt om de voorkantjes..
Het punt is...je moet achter die bekleding zien te komen...ga je door de voorkant dan moe je zeg maar opereren..en een incisie maken..en hou je een litteken over zeg maar..... Ik dacht zelf aan de achterkant voorzichtig een paar gaatjes boren..zodat je alleen het hout doorboort en niet de bekleding raakt...flink veel lijm er in..sneldrogend...en dan blijven rollen tot de lijm droog is...Zoiets dacht ik..maar ik lees ook weer dat je het nooit meer glad krijgt.....Maar het zou toch logisch zijn dat als je goede lijm hebt het weer vastzit ..
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Let op, die kunststoffen die ze gebruiken kunnen van het meest vreemde type zijn. Lijmen met oplosmiddelen eerste maar eens ergens voorzichtig proberen of je hechting krijgt.
 

Aristonos

  • #9
Ik vraag wel in een speciaalzaak naar een lijm die echt alles vastlijmt..
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Ik ken het fenomeen. Grote kans dat ik dit jaar ook zo'n klusje krijg.

In principe kan het geen kwaad om het zelf proberen te lijmen. Het enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat de bekleding er lastiger af gaat met verse lijm ertussen. Dus alsnog laten herspuiten kan wat duurder/lastiger worden.

Een dunne lijm is bv. epoxy. Echt sneldrogend is het niet. Maar sneldrogend wil je denk ik ook niet, omdat het dan al vast zit voordat je het glad hebt gemaakt. Je moet dus wel het 'op z'n plek houden' tijdens het drogen. Alleen met contactlijm heb je dat niet. Maar dat krijg je niet ergens tussen.
 

Aristonos

  • #11
Mag je hier ook reclame maken...Ik heb een bedrijf gevonden die het kan renoveren voor ca.€ 90,00 per vierkante meter exclusief demonteren en monteren.

Link verwijderd, Mod
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #12
Nee, je mag hier beslist geen reclame maken!

Je bent al bij dit forum sinds 2005, dan zou je dat toch wel moeten weten lijkt me.

Lees anders de forumregels eens... :?
 

Poster

  • #13
Hallo

Lukt het niet met een wat grotere injectie naald.

Grt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #14
Aristonos schreef:
Ik vraag wel in een speciaalzaak naar een lijm die echt alles vastlijmt..
Dan zal je toch op z'n minst moeten weten om wat voor kunststof het gaat. Langdurig iets verlijmen is een kunst of vak apart het resultaat dat het goed lijkt te gaan heb je in je handen. :wink:
 

Alex1200

  • #15
Geen idee over welke oppervlakte wij praten , zelf wel eens kleine stukjes vastgezet met 1 sec lijm .. Wel boterhamzakje gebruiken (PÉ folie) om aan te drukken .

onze keuken had dit verschijnsel ook en geloof mij : helaas zijn wij niet de enige.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu