Bauknecht TRK 5850 thermostaat/verwarmingselement kapot

August

  • #1
Onze wasdroger (Bauknecht TRK 5850) wil niet meer warm drogen. Koude lucht nog wel, wat mij de indruk geeft dat of de thermostaat of het verwarmingselement naar zijn grootje is. Nu lees ik op internet allemaal horror-stories over terugkerende problemen hiermee, omdat het pluizenfilter niet goed functioneert en de boel dus te stoffig wordt binnenin, waardoor de thermostaat kapot gaat. Het pluizenfilterprobleem herkennen we dus ook. Na elke wasbeurt maken we het schoon (en ja: we reinigen ook af en toe het grote filter onderin en we stofzuigen ook achter het filter) maar toch blijft dat lampje al na een halve droogbeurt knipperen. Wie heeft advies? Laten repareren (99,50 euro + materiaalkosten = ongeveer 200 euro minstens) of de deur uit knikkeren en een ander merk kopen?

Groeten!
 

Witgoedmonteur

  • #2
Of de reparatie de moeite waard is kan ik hiervandaan niet zeggen, wat ik wel kan zeggen is dat er een probleem in uw droger zit welke betrekking heeft op een slechte luchtcirculatie , wat vaak inhoudt dat de gehele droger uit elkaar moet ivm vervuilde ventilatieschoepen. Dit is best wel een grote klus. Daarnaast zullen de thermostaten gereset dan wel vervangen moeten worden. Aan u de keus.
 

August

  • #3
Dank u. Ben bang dat het een duur klusje gaat worden. Bauknecht wil alleen een monteur sturen en geen coulance-regeling treffen (hooguit dat het hele reparatiebedrag niet meer dan 260 euro gaat kosten). Dus dan ben ik financieel al bijna aan een nieuwe droger! Hebben nog meer mensen hier problemen mee gehad?
 

Witgoedmonteur

  • #4
Kan ik helaas geen antwoord op geven. Ik kan u alleen melden dat als ik langs de weg dit probleem tegen kom ik de klant adviseer om een nieuwe droger aan te schaffen.
 

Ron737

  • #5
Ik heb zelf ook een TRK5850 en herken de problemen, gelukkig zelf handig genoeg om het een en ander op te lossen maar anders was ik vast bankroet geweest me deze machine, het is mijn 2e Bauknecht droger maar voor mij hooft het niet meer. Ik blijf nu maar repareren om zo de gemaakte onkosten nog een beetje terug te verdienen. Heb inmiddels ook al een verwarmingselement kapot gehad en de snaar, maar dat was een makkie in vergelijking tot het vorige type.

Ron
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu