Bauknecht TRK 4970 wordt niet warm genoeg

Ikwildroger

  • #1
Betreft: Bauknecht TRK 4970 WS-NL no. 07 9851 502503

Heb reeds eerder een topic geplaatst op Bauknecht 4970- trommel draaitniet meer, maar deze is afgesloten. Vandaar nieuw topic.

De droger heeft het enige tijd heel goed gedaan, maar nu ben ik weer terug bij af. De temperatuur in de trommel wordt niet hoog genoeg en de was droogt daarom niet goed. Ook loopt er wat water onderuit de droger.

Omdat ik de vorige keer al een mogelijk defect van de thermostaat vermoedde, heb ik deze nu meteen vervangen. Helaas geen verbetering. Het verwarmingselement wordt wel gewoon heet.

In de tussentijd hebben wij wel nieuwe handdoeken en dekbedovertrekken gekocht en gewassen. Dit leidde tot veel pluizen in de pluizenzeef en het rooster onderin aan de voorkant. Die hebben wij uiteraard schoongemaakt en doorgespoeld. Ik kan mij echter niet voorstellen dat de droger - die ik dus volledig schoon had gemaakt een maand of twee geleden! - nu al weer aan de binnenkant zo vol met vuil zit, dat het oude probleem opnieuw de kop op steekt.

Maar ik kan het natuurlijk mis hebben...

Voordat ik het apparaat wéér helemaal uit elkaar haal, wilde ik hier even polsen of iemand een idee heeft waar het aan kan liggen.

Tot slot nog even over de thermostaat. Ik heb er bij de vorige keer niet op gelet op de thermostaat'kop' met de groene puntjes boven of onder moet zitten. Ik heb de groene schuifjes wel op de kop met de groene puntjes gezet. Maakt onder en boven daadwerkelijk iets uit?

Alvast bedankt voor de reactie!
 

Ikwildroger

  • #2
Ik heb de droger uiteindelijk toch maar weer helemaal uit elkaar gehaald.

Het nieuwe wasgoed had inderdaad voor flink wat nieuw stof en pluizen gezorgd, maar toch niet in die hoeveelheden dat je zou denken dat dit het oude probleem opnieuw zou veroorzaken... Zeker in het blower house zat nauwelijks rommel.

Ik heb de afvoerslang nu direct in de afvoerpijp gestopt i.p.v. aangesloten op de watercontainer. Dat is sowieso een stuk praktischer, maar het lijkt er op dat dit toch ook de oplossing was: sindsdien zo'n 3-4 volle trommels met wasgoed gedroogd binnen normale tijd en zonder problemen.

Zou het probleem dan zijn dat er teveel vocht bleef circuleren??? Kan het mij bijna niet voorstellen, maar goed; hij droogt weer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Netjes gedaan en bedankt voor de melding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu