Bauknecht droger 4970 - schoonmaken

BrankoM

  • #1
Ik heb een probleem met mijn Bauknecht condensdroger type 4970. Mijn droger geeft aan dat de pluizenzeef schoongemaakt moet worden ondanks het feit dat dat niet zo is. Verder vloog vaak de temperatuurs beveiliging uit. Op basis van de instructies van Kees en Henny, en de foto’s van Dadoupy in de topic Temp.beveiliging van Baukecht condensdroger knalt er uit, heb ik besloten mijn droger te demonteren en schoon te maken.

Helaas kwam ik niet verder dan foto 2. Nadat ik de trommel heb verwijderd, wist ik niet hoe ik de behuizing van het ventilatorhuis moest demonteren.

Ondanks dat heb ik veel stof uit mijn droger kunnen schoonmaken. Nu doet mijn droger iets beter, de beveiliging vliegt niet meer uit, alleen de droger geeft nog steeds signaal over pluizenfilter en de droogfase wordt niet beëindigd.

Henny, Kees en anderen, zou iemand mij wat gerichter aanwijzing kunnen geven hoe ik, nadat ik de trommel heb verwijderd, de behuizing van het ventilatorhuis moet openen? Zou iemand misschien op de foto 2 kunnen aangeven hoe ik verder moet met demontage.

Bij voorbaat dank.
 

BrankoM

  • #2
Service nummer van mijn Bauknecht TRK4970WS-NL droger is 8560 497 12000
 

BrankoM

  • #3
Kan iemand mij helpen ?
 

BrankoM

  • #4
Het is mij inmiddels gelukt, na dat ik de zijkant van de droger heb gedemonteerd, om het ventilatorhuis te openen. Daar zat inderdaad heel veel stof. :shock: Na grondig schoonmaakbeurt werkt mijn droger perfect. :D Ik vond niet echt makelijk om het ventilatorhuis te openen en weer goed dicht te krijgen. Zwart wieltje waarover trommel rolt kon ik niet demonteren en hij zat vervelend in de weg.
Ik hoop dat iemand een beter methode heeft kunnen vinden om ventilatorhuis te demonteren. :wink: Helaas hebben die mensen niet gereageerd :(

Probleem is in ieder geval opgelost. :D :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Knap gedaan.
Er zijn vrijwel geen witgoedmonteurs op het forum dus het blijft lastig iedereen te helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu