Balkonnet omdraaien

Micasjas

  • #1
Ik hoop dat mijn vraag hier hoort. Het gaat om het volgende; We hebben nieuwe kittens die van een boerderij komen. Het zijn echte jagers dus het balkon moet "katproof" zijn voor ze naar buiten mogen. Mijn balkon is 7 lang en 3.50 hoog. Ik zie overal netten die bijvoorbeeld 5 meter lang zijn en 10 meter hoog. Zou ik zo een net kunnen halen en gewoon kunnen een kwart slag kunnen draaien of werkt dat niet zo?

titel aangepast - mod
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat zou er veranderen aan het net? Het net weet niet wat boven of onder is.

Een veel interessantere vraag is of een net wel geschikt is. Katten halen dat zo open met nagels en tandjes. Of ze gaan er in klimmen en gaan boven aan de rand over het net heen. Een net is Volgens mij dus omgeschikt.
 

Micasjas

  • #3
Tja, daarom vroeg ik het. Ik kon mij namelijk zo voorstellen dat er aan de onder en boven kant een iets dikkere draad loopt als versteviging die dan links en rechts zitten.

Ik weet ook nog niet heel goed wat ik wil doen, ik zat ook te denken aan een houten frame met gaas maar het moet niet alleen praktisch zijn maar ook betaalbaar. Met een klein budget ben je vrij beperkt in je doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een net is ongeschikt voor katten, die klauteren erin en blijven er in haken met alle gevolgen van dien.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ze worden verkocht voor gebruik bij katten. Ik zie op een site er wel bij staan dat je de katten niet alleen moet laten op het balkon. Dan lijkt het me prima geschikt. Een kwartslag draaien is geen probleem.

Katten springen niet zomaar naar beneden van grote hoogtes. Dus of een afscherming nodig is, is maar de vraag.
 

Micasjas

  • #6
Excuus allemaal voor de late reactie. Ik kreeg geen meldingen (meer) dat er een nieuw antwoord was en door drukte helemaal vergeten te checken.

Onze vorige geboren huiskatten zijn op 1 na allemaal wel een keer naar beneden gevallen. Springen doen ze heus niet maar ze kunnen altijd naar beneden vallen.

Ik zou zeker de kittens niet alleen op het balkon laten en weggaan. Gaas is inderdaad wel veiliger maar er zijn wel speciale kattennetten die verstevigd zijn.

Nu is het zo dat ik iemand had gevraagd om te helpen alleen het lijkt erop dat niemand eigenlijk weet hoe en of het verstandig is om gaten boren in het plafond van het balkon.

Nu las ik dat het ook mogelijk is om latten haaks (minimaal 45 graden) op een aantal latten te maken omdat katten daar niet overheen kunnen. Nu hoop ik een x aantal latten te kunnen bevestigen aan de spijlen van de balustrade maar dat zou dan ongeveer maar tot 1 meter vastgezet kunnen worden. Als ik ervoor zorg dat de latten aan de bovenkant niet langer zijn dan het deel wat aan de balustrade vast zit zou dat dan goed gaan met niet omvallen oid?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Je kan echt wel een paar gaatjes boren in een balkon om een net aan op te hangen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Boor niet te dicht op de rand :idea:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
En val er niet over heen terwijl de katten toekijken :)
 

Micasjas

  • #10
Bedankt voor de antwoorden 😑
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu