Baksteen gesprongen

EdP

  • #1
Klein probleempje met de buitenmuur door de zonwering. De domme klusser die het zaakje destijds heeft opgehangen (voordat hij van het bestaan van klusidee wist... enig idee wie?) heeft namelijk voor de zij-armen gewone S-pluggen en dikke schroeven gebruikt. Nu, een paar jaar later is tijdens een flinke bries met de zonwering uitgeklapt een hoekje van de baksteen af gesprongen. Een andere baksteen heeft ook al een barst. Het zat er al een tijdje aan te komen.

Inmiddels iets wijzer geworden wil de klusser nu chemische ankers gaan gebruiken, maar hoe moet dat nu met dat afgebroken stuk steen? Kan dat er weer aan gelijmd worden (en dan een nieuw gat elders maken)? Of moet nu die hele baksteen eruit gekapt worden enz.?

Ik zat eigenlijk te denken: als ik met chemisch anker aan de slag ga dan zou dat spul misschien ook als lijm voor de baksteen gebruikt kunnen worden.

Voor de duidelijkheid: het zijn alleen de schroeven waarmee de zij-armen op hun plek worden gehouden, niet waaraan het hele uitvalscherm hangt.

P.S. fotootje kan gemaakt worden indien nodig
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het beste is gewoon steen er uit, wel goed laten uitharden.

Chemische ankers zou kennen maar als de scheur te groot is heeft het ook geen effect.

Ik was even op google wezen kijken "bruislijm voor baksteen" daar stond wel een of ander om stenen te maken.
 

EdP

  • #3
Sorry, beetje late reactie door drukte.
Het is gelukkig niet zo dat deze schroef geweldige krachten moet doorstaan, het houdt in dit geval alleen de arm op z'n plek, dan zal zo'n bruislijm evt. wel uitkomst bieden schat ik in. Het zou trouwens best een hele klus zijn om nog een gelijke baksteen te vinden. Dank je voor de reactie.

Het stukje steen dat eraf is gesprongen is een hoek van ca. 5 bij 5 cm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu