Badkamer muur egaliseren

Nibble

  • #1
Het zit zo;
Ik heb een badkamer muur die ongeveer 3/4 betegeld is.
Daarboven is hij getexed.
Ik wil nieuwe tegels zetten over de oude heen, maar zit dan met een verlaging van ongeveer 3mm overgang van het wel en niet betegelde deel.
Mijn vraag is wat ik het beste kan gebruiken om de bovenste laag gelijk te trekken qua hoogte met de huidge tegelhoogte zodat ik in een keer door kan tegelen tot het plafond.

Het is te dun voor geel of roodband. Mijn initiele idee was om er tegellijm voor te gebruiken maar na een stuk te hebben geprobeerd was dat toch ook niet echt de oplossing (dat stuk haal ik dus ook weer weg), het is niet goed recht te krijgen omdat het gewoon te veel plakt.

Het idee is nu om cementmortel ertegenaan te zetten. Alleen vraag ik me af of dat zonder meer kan op een getexedte ondergrond?
Zuigen zal hij waarschijnlijk niet meer.
Weet iemand of dit goed mogelijk is of heeft iemand een beter idee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De latex iets opschuren en met roodband afwerken, die 3 mm is geen probleem voor roodband, eventueel kunt u ook f&f gebruiken.
Cementmortel is niet geschikt hiervoor.
 

-stuffie-

  • #3

Nibble

  • #4
F&F voor op een badkamer muur? De laag is niet zo dik, plus het is gips (vochtgevoelig) plus er komen tegels tegen, ik denk niet dat dat gaat houden eerlijk gezegd.
Een kennis zei ook al dat hij al de tex eraf zou schuren en vervolgens gladde mortelspecie zou gebruiken om het recht te trekken. Dit laatste lijkt mij nog het meest aannemelijk tot nu toe.
In elk geval is dat vochtbestendig en hard. Zou dit werken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Driekwart is al betegeld, het gaat om een klein stukje dat nooit zo vochtig wordt dat gips er last van heeft, die tegels vallen nooit van de muur af.

Met cementmortel kan het ook maar dan moet de gipslaag onder de latex er ook af, (waarschijnlijk roodband) het vocht zou dan ook via de cementmortel in het gips trekken, dat zou dan hetzelfde resultaat opleveren als f&f direct op de opgeschuurde latexlaag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu