Bad plaatsen op houten vloer

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil boven een nieuwe badkamer maken en een hoekbad plaatsen.

Nu zijn onze vloeren van hout, kan ik hier zomaar een bad opzetten, of moet ik alles verstevigen. Als dit zo is hoe moet ik dat dan doen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Een houten vloer kan in de badkamer als de planken rondom goed zijn beschermd met grondverf en meerdere lagen harde lak. Ook moeten de naden worden afgedicht met een flexibele kit.

Hardhout is beter bestand tegen vocht dan zachtere houtsoorten: Laminaat is niet geschikt voor de badkamer. informeer t.a.v het gewicht eerst of de vloer het gewicht van het bad wel kan dragen. Er gaat ongeveer 800 liter water in een groot bad en dit weegt dus ook 800 kilo. Bij een goede vloer moet dit geen probleem zijn, maar vooral bij oude huizen is het raadzaam om dit toch even te checken.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
800 liter water is wel een beetje veel, 80 is meer in de buurt. Ik heb zelf een gietijzeren bad op een getegelde houten vloer met balken eronder. Bad is 120kg, water 80kg, personen 140 kg, samen 340 kg, de balken zijn 6x16 met een overspanning van 3m50. Dit is bij mij totaal geen probleem, er is nog geen scheurtje te zien in de voegen.

Groet B
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Slopen tot de balklaag, Lewisplaten, zand en cement
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu