Bad in slaapkamer budget manier

Mike20

  • #1
Hallo gezien onze badkamer te klein is voor het plaatsen van een bad ben ik aan het bedenken om in een overige slaapkamer een hokje apart te maken 180x180 ongeveer om een bad in te plaatsen.

Het geheel komt dan op een betonnen vloer in de slaapkamer.

Aanvoer water is geen probleem
Afvoer ook niet echt maar om een afloop te krijgen zou ik het bad van de vloer moeten plaatsen 30cm hoger.
Is dit simpelweg op te lossen door tegels onder de bad poten te plaatsen en de randen te ondersteunen met cellenbetonblokken?

Gezien ik er dus een apart hokje van wil maken zat ik te denken om met kleine balken een constructie te maken met daarin aan de binnen kant groene gyproc gips platen te plaatsen en de buitenkant gewone gipsplaten met een simpel kozijn en deur van marktplaats .

Gezien ik het gewoon simpel en redelijk budget wil houden is dit denk ik de makkelijkste dan wel goedkoopste oplossing gok ik of hebben jullie andere ideeën .

Die groene platen zullen wel betegeld moeten gaan worden, moet ik dan nog wat extra's aanbrengen op de groen platen in de hoeken of dergelijke? En het plafon, moet daar ook groene platen op aan gebracht worden of kunnen daar gewone gips platen.
Gezien het een huurwoning is kunnen we de badkamer niet aanpassen maar is dit dus wel een mogelijkheid.

Graag jullie mening hierin
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Potentiaalvereffening aanbrengen in vloer.
 

Mike20

  • #3
Dat is een slimme en niet over nagedacht. De vloer is van beton en komt geen extra laag beton overheen. Mijn bedoeling was om er een vinyl vloer onder te leggen en deze af te kitten en daar alles op te bouwen.

Dan kan ik dat theoretisch dat niet aanbrengen toch? Of zijn daar andere manieren voor?

Bad is kunstof.

Waterleiding zou wel moeten, ook als deze in verbinding staat met de cap in de badkamer? Zoja kan/mag ik deze dan ook aan sluiten op de aarde van het licht punt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu