Babykamer wandrek, holle gipsplaat bevestiging

Pinkie

  • #1
Hallo klussers,

Ik ben bezig met de babykamer en heb een vraag over de wandrek die boven de commode komt. De wand (gele kleur) is een holle gipsplaat. Vermoedelijk door geluid weet ik waar het hout erachter bevind, maar is een gokje. De afstand van de bevestiging is 70 cm. Ik dacht dat de gipsplaten dan 60 cm zijn en dus niet aan 2 kanten bevestigd kan worden met het hout.

De wandrek is op de foto naast de commode te vinden. Deze is 9 KG. Op internet staat dat een hollewandplug 10-15 kg kan houden.
Op die rek komen dus wat luiers/doekjes/kleertjes op. Dus dat zou mee moeten vallen. Volgens deze berekening zou het geen probleem moeten zijn.
Ik hoor dus wel veel verhalen dat het eruittrekt met de plug eruit (b.v een tv enzo, andere vergelijking natuurlijk). Qua veiligheid maak ik me dan natuurlijk meteen zorgen.

Kan de muur dit aan als ik de plank ophang met 2 hollewandpluggen?

IMG_5370.jpg IMG_5371.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je verhaal is me niet helemaal duidelijk maar je moet voor bevestiging in de gipsplaat zo'n plug hebben die zich aan de achterzijde van de gipsplaat uiteenvouwt. Zoek inderdaad op hollewandplug. Of anders in het hout schroeven.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Topicstarter gaf al aan dat de houten staanders achter het gips qua afstand niet overeenkomen met de bevestigingsafstand van het wandrek. In het hout schroeven is dan ook niet mogelijk (vandaar ook de vraag hoe dan wel en waarmee).
 

Pinkie

  • #4
klopt dat is inderdaad mijn vraag. Is het überhaupt wel mogelijk om het eraan te hangen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Goede plug gebruiken dan kan dat prima. Zo hangen ze hele radiatoren aan een gipsplaat wand.

p-p-kip002-f-sall-ais-v4-500x500.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Pinkie

  • #6
Fijn om te weten! Het hangt inmiddels. Thnx!
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu