Atag vaatwasser krijgt geen water

Loods

  • #1
Vandaag met veel pijn en moeite mijn vaatwasser van het type VA6011 uitgebouwd en de water toevoerklep uitgebouwd en getest, deze deed het boven de wasbak wél. Opnieuw ingebouwd en na wat testdraaien in de machine geen water meer, slechts gebrom in de hoek waar de klep is ingebouwd, gemeten en ja er staat spanning op de spoel, maar er komt geen water meer in de machine, terwijl de klep even daarvoor toch wél water had toegelaten. Ik ben de weg dus nu even kwijt en vraag me af of er achter de hoofdklep nog andere klepjes zitten, die het water misschien op één of andere manier over de machine verdelen. Als dit niet het geval is, dan is waarschijnlijk toch de toevoerklep kapot en dus zal ik deze moeten gaan vervangen. Zijn er mensen die hier meer van weten?
 

Berendbijl

  • #2
Vandaag heeft mijn VA6011ET de toevoer van het water gestaakt. code AL5 in het display. Heeft u de zelfde code in het display? is de toevoer slang een sl epp-ws?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer de bodemplaat op water, mogelijk een lekkage waardoor de beveiliging gaat werken.
 

Loods

  • #4
Jan, bedankt voor het reageren op de mail van Berend, want daar weet ik me ook geen raad mee. Heb nu zelf op mijn eigen vaatwasser tijdelijk even een losse waterslang aangesloten en de werking van de klep gesimuleerd, dit had tot gevolg, dat de vaatwasser ging werken zoals we gewend zijn, dus ik denk, dat de inlaatklep kapot is en het dan weer wel, dan weer niet doet. Is dit een aannemelijke verklaring?
 

Henny

  • #5
Graag het complete E-nummer vermelden.

Er zijn namelijk 54 uitvoeringen van het type VA6011
 

Loods

  • #6
Hoi Henny,

Dank je voor je reactie, hier komt dan het hele zwikkie
VA6011CFUU/A01.

Misschien heb je hier iets aan en kun je me verder helpen, ik hoop het.

Groeten,

Martin
 

Henny

  • #7
Het inlaatventiel van deze machine is voorzien van een zogenaamde drukwachter.
Indien er in het labyrint, door vervuiling, te veel druk wordt opgebouwd, zal het inlaatventiel mechanisch gesloten blijven.
Het inlaatventiel is middels een slangetje verbonden met het labyrint.
Controleer het labyrint op mogelijke vervuiling en probeer dit op te lossen.
(met name rechtsonderin)
 

Loods

  • #8
Hoi Henny,

Nogmaals bedankt voor de reactie, maar nu het volgende. Werkt de drukwachter dan niet zo, dat als de druk in het labyrint toeneemt, dat dan de klep verder wordt dicht gedrukt, waardoor de druk in het labyrint afneemt en dus de drukwachter weer wat verder open gaat? Het is bij mij zo, dat er helemaal geen water door de klep de machine in gaat, als dit door de drukwachter veroorzaakt zou worden, zou ik normaal gesproken een open en dicht vallende klep moeten hebben, want bij te hoge druk in het labyrint stuurt de drukwachter de klep dicht, hierdoor valt de druk in het labyrint terug en zou de drukwachter de klep weer open moeten sturen, tenzij het labyrint echt zo vreselijk vies is, dat zelfs de druk niet meer afneemt.
Of is de drukwachter ook nog voorzien van een kleine doorlaat vanaf de voedende zijde, zodat de klep dicht blijft zitten, als deze één keer dichtgevallen is.

Heb je hier ervaring mee? En als het écht het labyrint is, heb je dan ook tips om het ding schoon te maken? Je kunt er niet echt goed bij, dus ga ik ervan uit, dat je op één of andere manier de vuiligheid moet oplossen en dan uitspoelen. Gebruik je hiervoor zeep, soda en in het geval van kalkaanslag schoonmaakazijn?

Alvast bedankt voor de info.

Groeten,

Martin
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Gebruik de zoekfunctie van het forum, het is al vaak beschreven.
 

Loods

  • #10
Chloor dus, dank je, Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu