Asbest in ondervloer? Ondervloer van de tapijtvloer.

Togren

  • #1
Goedemiddag allen!

Naast problemen in de badkamer (een andere post van mij) is er ook een probleem met de oude eiken, planken vloer in het recent aangekochte appartement van mijn vriendin.
We constateerden dat de volledige vloer door het gehele appartement begon te bollen/golven, te kraken en te knallen. Uiteindelijk hebben we dit terug herleid naar het bedrijf dat de vloer heeft gerenoveerd (schuren en lakken, eerst was het geolied) dat de plinten en staande plinten veels te strak heeft bevestigd (Het was die dag 7-10 graden celsius, veels te koud).

Om de vloer meer ruimte te geven hebben we besloten een rij planken te verwijderen aan de balkon-deur kant. Bij het verwijderen kwamen we verschillende lagen tegen, zoals de ondervloer (logisch) maar onder het kozijn zat ook nog een stuk oud tapijt (zal eerdere vloer zijn geweest). Daaronder lag iets van groene vezels. Ik vermoed dat dit de ondervloer is geweest van de tapijtvloer.

Mocht ik tot zo ver al fout zitten, zeg het gerust, ik heb de foto's bijgevoegd. Nu de eigenlijke vraag is, of ik bang moet zijn dat hier asbest in zit, aangezien het een wat ouder appartement is en we niet weten hoe lang de houten vloer al ligt. Volgende vraag is of er een manier is waarop ik kan zien of deze groene vezels of het beton eronder, nat is of is geweest, en wat de korrels onder het kozijn zijn, die eruit zien als ongedierte ontlasting ?

Alvast bedankt, wellicht is het een redelijk straightforward vraag maar we willen alles uitsluiten qua invloeden op de vloer.

Overzicht balkondeur.jpeg Eeste ondervloer.jpeg Oud tapijt.jpeg Ondervloer tapijt.jpeg Overzicht.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gezien de nieuwe ondervloer ligt eea er niet zolang in (hooguit 10 jaar). Ik zie ook niets wat op asbest lijkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu