Antieke trekbel combineren met deurvideo

Abeljaars

  • #1
Goedendag. Op het moment heb ik een antieke trekbel bij de voordeur, zo'n messing knop aan buitenzijde, via een trekstaaf aan binnenzijde verbonden met een messing klokje. Een simpel mechaniekje dus. Ik wil dat nu upgraden:
1. de trekstaaf een schakelaar laten bedienen zodat naast het klokje oor een moderne deurintercom met video wordt geactiveerd
2. de video intercom liefst ook met mogelijkheid om met een app op de telefoon de zien wie er voor de deur staat
Heeft iemand zo'n projectje uitgevoerd, wat voor Intercom systeem zou ik kunnen gebruiken?

Met dank,
Ad
 

Georgedb

  • #2
Ha, ha, dat is een leuk project! Ben geen groot of zeer ervaren klusser, maar wel een beetje hobbyelektronicus. Ik zou een microswitch zoeken (Ebay, Ali, Conrad, jouw lokale elektronicaleverancier) en die zodanig monteren dat deze geraakt wordt bij bellen, maar zodanig dat het contact ook weer snel wordt verbroken. Anderzijds moet als iemand niet te hard aan jouw bel trekt, het contact wel activeren.

Je zal je aan te schaffen videodeurbel uit elkaar moeten halen (garantie!) en de microswitch parallel over de schakelaar die daarin zit moeten zetten (draadjes solderen). Het zal redelijk wat geklooi worden, want ik krijg de indruk dat je de knop van de videodeurbel dan juist niet wil gebruiken.

Als het om klooien gaat, zou je het project eens kunnen proberen met zo'n LSC Connect videodeurbel van de Action, kost nog geen EUR 25,=.
 
  • Like
Waarderingen: Abeljaars

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Magneet je aan de trekdraad en een readswitch er vlak bij dan heb je een contact loze detectie en ben je niet gebonden aan hoe hard of Acht iemand trekt.
 
  • Like
Waarderingen: Georgedb en Abeljaars

Abeljaars

  • #4
Dank beiden! Ga ik mee aan de slag :wink:
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
16
10

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu