Alpexbuizen met of zonder beschermmantel

Annemarie72525

  • #1
Hallo,
ik heb een lek in een waterleidingsbuis tussen mijn boiler boven en de badkamer. Omdat de boiler zelf ook een beetje lekt zou ik deze vernieuwen maar hem wel op een beter bereikbare plaats beneden zetten en nieuwe leidingen leggen naar boven zodat ik niks moet opbreken om de oude leidingen te herstellen.
Omdat ik reeds een lek gehad heb een paar jaar geleden in een andere buis beneden, zou ik van de gelegenheid gebruik maken om al mijn (galvanisé) leidingen te vernieuwen en te vervangen door alpex; ik zou deze wel niet in de grond maar bovenop de muren leggen.
Is het nodig om alpex te nemen met beschermmantel of kan dit evengoed zonder en wat is eigenlijk het nut van deze beschermmantel?
 

Kacheltje

  • #2
Kun je met meerlagenbuis_N_web.pdf hier wat mee?

Het nut van een beschermmantel is om de kale buis te beschermen tegen de stoffen die de buis kunnen aantasten en helpt ook mee om de buis te isoleren. In grond of muur verlies je veel warmte.
 

Annemarie72525

  • #3
Is alpexstabil dan ook goed of neem ik toch beter de alpexbuis met mantel?
 

Kacheltje

  • #4
Met mantel is dan ook prima, als het in zicht komt wel wat minder mooi lijkt me.
 

Annemarie72525

  • #5
Bedankt voor de reactie, het in zicht komen is geen probleem, hiervoor hebben we al een oplossing uitgedokterd. En nu aan de slag ...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu