Algemeen advies boiler

Hebeentuin

  • #1
Hallo,

Ik sta op het punt een boiler voor de badkamer aan te schaffen. Ik kom uit op 80 liter. Omdat het allemaal tijdelijk is voor een woonunit wordt het gewoon budget. Dat kan dan ergens tussen de 250 en 375 euro. Dan heb je een B energiekeurmerk, wat prima is. Allemaal magnesium annode.

Ik heb alleen nog geen ervaring met aansluiten en leidingwerk. Er staat altijd bij hoeveel duims het is. Is er een bepaalde duims die handiger is dan een andere?

Altijd kan ik een inlaat combinatie meebestellen. Een site gaf ook aan om de afvoer mee te bestellen. Dus nu vraag ik mij af of er zaken zijn waar ik op moet letten. Voordat ik iets over het hoofd zie. Als het relevant is, ik ga het leidingwerk aanleggen met meerlagenbuis en kunsstof steekkoppelingen. Ik mag geen merk noemen maar dit merk heeft ook perskoppelingen. Ik kom binnen met 25 mm tyleen en dat wil ik omzetten naar 16 mm meerlagenbuis. Overigens zag ik dat een boiler een aansluiting van 15 mm heeft. Dat soort zaken begrijp ik dan weer niet.

En er staat bij dat ze werken volgens een werkdruk, bijvoorbeeld 3 bar. Gaan die zaken automatisch? Ik sluit de waterleiding er op aan en dan is het klaar? En hoe weet ik hoeveel bar er op mijn waterleiding staat?

Het is een elektrische boiler. De hele unit is elektrisch. Helaas is budget altijd 2000W, dus niet een lage wattage van 1000. Maar lijkt mij geen probleem.
 
Laatst bewerkt:
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #2
    kijk even in de technische informatie van de boiler of deze geschikt is voor maximaal 6 of 8 bar, de budget boilers zijn vaak 6 bar hier zul je dan ook een 6 bar inlaatcombinatie moeten toepassen.
     
    Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
    3
    12

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu