Al het stukwerk weg of deels?

Anton1984

  • #1
Mijn jaren 30 woning wordt opgeknapt maar de uitvoerder had minder werk verwacht, dus nu ben ik bang dat hij mij onjuist informeert om kosten te besparen. Bij enkele muren zitten namelijk flinke scheuren achter het stukwerk. Dit is gezien en ook het stukwerk bij die scheuren weggehaald. Echter, achter veel meer stukwerk zitten ook scheuren in de bakstenen. Nu heb ik een grote (groene) muur waar op diverse plekken het stukwerk met iets teveel gemak los liet. Op een deel onder de vensterbank kon ik het zelfs met mijn handen eraf trekken. Nu zegt de uitvoerder dus dat niet alles eraf moet, want de stukadoor kan de slechte delen (die bv ook hol klonken bij tikken tegen het stukwerk) opvullen en dan de rest over het oude stukwerk stuken. Nu heb ik zelfs zo'n 60% relatief makkelijk weggehaald van de muur. Dus ik denk: laten we dan alles eraf halen. Uitvoerder doet daar wat moeilijk over, want 'dan wordt het een flinke renovatie'. Ik denk dat hij zich vergist heeft in de offerte en nu dus zo goedkoop mogelijk het wil fixen. Eens of zeg je: als stukwerk nog goed zit, kan ie daar overheen stuken en waar het slap/zacht etc. opvullen en dan weer alles glad maken? Ik zit namelijk op het punt om nu zelf alles te verwijderen en nieuwe stukadoor te vinden. Echter, het moet af voor 29 nov ivm nieuwe keuken..
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vast is vast. Hol is niet vast, dus eraf. Maar je hoeft niet te gaan hakken, want dan zat het gewoon vast.
Voor de rest is het lastig oordelen zonder het in het echt te kunnen voelen.

Een deel eraf en een deel laten zitten betekend een dikke laag op de delen waar het eraf is.
29 november is dan wel heel snel, want er zal ook een flinke droogtijd zijn, dat kan zo twee weken zijn.

Ideaal komt degene die het werk gaat doen, dus de stukadoor van de uitvoerder even kijken/overleggen.
Nu nog een nieuwe vinden die binnen een week kan is bijna onmogelijk.
 

Anton1984

  • #3
Eens. Keuken komt 29e dus eigenlijk is dat deel het belangrijkst. Voor de beeldvorming: hij zei dat er extra kosten bijkwamen voor het verwijderen van 3 radiatoren. Dat was voor mij letterlijk 10min werk (de buizen waren al los etc). Morgen gesprek met hem want wil niet elke dag horen dat het duurder wordt, terwijl ie effectief pas 5 dagen wat heeft gedaan (leidingen deels en sloopwerk).
 

Sander 1972

  • #4
Als je denk dat het 10 minuten werk is waarom doe je het dan niet gewoon zelf? De bus rijd ook niet van zelf en de aannemer kan niet leven van de lucht.

Ik zou als ik het zo lees, jou eerst laten tekenen voor meer werk. En anders even in de wachtkamer
 

Anton1984

  • #5
Ja dat heb ik uiteindelijk ook zelf gedaan.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik hoop dat je over goeden stukken beschikt waarin is vastgelegd wat de aannemer moet doen voor het bedrag dat je met hem overeengekomen bent.

Als er plaatselijk stukken gerepareerd worden staat dat over het algemeen en verwachte hoeveelheid of percentage bij. Als het meer is heeft hij ook gewoon recht op een meerprijs
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Met Boertje eens, aan de andere kant zie ik soms offertes waarvan ik weet dat het niet kan kloppen. Dat zie ik dan als een manier om de klus te krijgen en eenmaal binnen beginnen dan de kosten op te lopen.
 

Anton1984

  • #8
Dat inderdaad. Ik vind ook helemaal niet erg om meer te betalen voor meer werk. Morgen gaan ze scheuren in de muur herstellen en daar betaal ik dan ook graag extra voor.

Keuken heb ik inmiddels 2 weken verplaatst qua levering, zodat ze wat meer tijd hebben. Eind goed, hopelijk al goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu