Afwerkingsrozetten!!

Belgistef

  • #1
Hallo iedereen,

ik heb een vraagje , ik heb een douchekraan geplaatst maar helaas heeft de tegelman de gaten waar het warm en koud uitkomen aan de tegels te groot open gelaten. en nu dekken de rozetten de gaten niet helemaal af. niet echt mooi dus. weet er iemand of er een grotere maat afwerkingsrozetten bestaan dan de normale maat van 7 cm doormeter?
bij Grohe hebben ze dit niet? ik zou 8.5 tot 9 cm cm moeten hebben
Hartelijk dank alvast.

Gr stef
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Hallo

laat de tegel zetter weer terug komen zodat hij dat beter afwerkt want dat mag je op ze minst wel verwachten van de tegel zetter

rozetten zo groot lijken ook nergens op en ze zijn maar tot 60mm in 3/4 uit voering
 

Geen watje

  • #3
Ik zat met ook zo'n soort probleem en heb toen bij een bedrijf rvs rondjes laten maken die het gat afdichten. Maar ja... niet gedacht aan de s-koppelingen die niet precies symmetrisch uitkomen. Zonde van het werk en de kosten. Maar wellicht is het een idee. Met een kartonnetje om te passen kom je een heel eind en misschien weet iemand hier hoe je het symmetrieprobleem kunt ondervangen.
Alleen zal de kleur van het meestal gebruikte rvs niet hetzelfde zijn als de chromen rozetten. Maar dat zie je na een tijd niet meer :roll:
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Misschien de S koppelingen verdraaien waardoor het wel afdekt.
 

Geen watje

  • #5
Hoi Utreg,
Ik weet niet of je op mijn bericht reageerde of op het oorspronkelijke.
Je maakt dan volgens mij dezelfde denkfout als ik destijds. Een rond plaatje rvs wat het te grote gat afdekt en klaar is kees, dacht ik. Maar ... dan verdraai je de s-koppeling en dan zit de rozet niet netjes gecentreerd op het rvs plaatje. Bij een egale tegel maakt dat niet uit, maar nu wel.
Ik kreeg het in ieder geval niet voor elkaar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Henk schreef al dat u de tegelzetter terug moet laten komen, ik sluit me hier bij aan.
De man/vrouw moet gewoon goed werk leveren.
 

Belgistef

  • #7
Beste iedereen

Hartelijk dank voor de hulp en info. ik zal het op de een of andere manier wel oplossen.

Mvg Stef
 

Azijnpisser

  • #8
Als je het zelf wilt oplossen:

RVS plaatje (rond, groter dan het gat in de tegel) voorzien van een gat, kleiner dan de rozet die je hebt, polijsten, en op de tegels plakken. de S-koppeling blijft zo bruikbaar, en de boel ziet er netjes uit.
 

Belgistef

  • #9
Yep , zo heb ik het ook gedaan , en het ziet er netjes uit , ik had alleen liever grotere rozetten gehad , dan moest ik er niets aan doen. maar helaas blijkt het niet te bestaan.

thanx iedereen. Stef
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu