Afwerken scheuren in mijn muur

Clausowitz

  • #1
Hoi,

Ik woon in een oud huis (100+). Op de scheiding van de houten trap en de muur is een langgerekte scheur ontstaan in het stuucwerk. Ik moet dit waarschijnlijk helemaal wegsteken en opnieuw stucen. Mijn vraag is of ik er iets aan kan doen dat dit weer opnieuw optreedt. Ik begrijp dat het huis erg werkt en de overgang van muur naar de houtentrap hieraan ten grondslag ligt.

Kan ik hier iets mee doen om te voorkomen dat het opnieuw ontstaat. Misschien iets met kit of zo?

MArco
 

Herman 27

  • #2
Nee je kunt het denk ik niet voorkomen

wat je wel kunt doen is lossedelen verwijderen en weer mooi digt smeren

ps voor gespakte muuren is er spechale spul voor waar die korrels al inzitten
 

renehi

  • #3
Is er alleen een breuk in het stucwerk en de trap. Dus een spleet? Of is het stucwerk echt stuk? Wellicht een foto uploaden, zegt soms meer dan 1000 woorden..
 

***** Nederland

  • #4
Hallo Marco,

Voor een duurzaam herstel van scheuren in muren is het belangrijk de onderliggende oorzaak eerst te verhelpen alvorens de scheur optisch te herstellen. Als je dit niet doet zit je straks misschien weer met dezelfde problemen.

Een oorzaak kan bijvoorbeeld een verzakkende fundering zijn maar ook veel andere oorzaken leiden tot scheuren in muren. Belangrijk is dat er gekeken moet worden of de scheur zich nog ontwikkeld of niet. Aan de hand hiervan kun je de juiste herstelwijze gaan inzetten.

Kijk op voor meer informatie over scheuren in muren bijvoorbeeld op de website ********of op *********** Hier vindt je veel informatie over scheuren in muren en oplossingen hiervoor.

Als je nog vragen hebt hoor ik het graag!


Groeten,
Sander


Link en namen verwijderd, lees de forumregels, mod.
 

Pigion

  • #5
Kan je die scheur niet afdekken met een profiel-lat of iets van kunststof??
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu