Afvoer wasmachine en cv ketel vervangen

Oosterhof

  • #1


een paar jaar geleden is bij ons de cv-ketel vervangen. de originele afvoerleiding (1) van de cv-ketel was wat verstopt en toen heeft de installateur besloten om een nieuwe aansluiting te maken op de afvoer van de wasmachine (2). Dit ging in eerste instantie prima totdat wij een nieuwe wasmachine kregen. Sinds enkele maanden stroomt er bij het afpompen van het water een klein beetje water uit (3). Opgelost met een bakje eronder maar dat ziet er niet uit. En ook zijn de leidingen niet goed aan de muur vastgemaakt. Tijd om het aan te pakken, vandaar dat ik jullie hulp nodig heb.

Ik wil graag dat alles weer netjes en goed loopt.Is het bijvoorbeeld verstandig om weer 2 afvoerbuizen te maken? Of is het op te lossen door de huidige afvoerbuis (40mm) te vervangen door een 50mm? Of... ?

Dank voor de tips. Hoop dat de foto's voldoende duidelijk zijn.



 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Om te beginnen zou ik de inlaatcombinatie een stuk omhoog verplaatsen tot vlak onder de ketel en de afvoerpijp bij 3 verhogen. Zodoende kan de inlaatcombinatie en de afvoer van de ketel op een hoger punt in de afvoerpijp geplaatst worden en wordt overstroming van de pijp voorkomen.

Beter is het om het geheel in 50 mm uit te voeren. Dan kan je het ook netjes afbeugelen.
De nieuwe wasmachine pompt harder af dan de oude waardoor de 40mm leiding wat te krap bemeten is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu