Afvoer in betonvloer aanpassen

Tvink

  • #1
Hoi,

Binnenkort ga ik beginnen aan de verbouwing van de badkamer. Nu heb ik de volgende vraag hoe verleng ik de afvoeren in de betonvloer van de douche en wasbak zodat deze in de nieuwe situatie op de juiste plek zitten. Waarschijnlijk wordt dit hakken en breken.

De afvoerleidingen die er nu zitten zitten ook in de vloer onder tegelwerk en dekvloer dus zou dan met haken en breken moeten kunnen. Ik weet alleen niet hoe de leidingen lopen en wil aan de andere kant van de badkamer een bad plaatsen hoe sluit ik dit hier op aan. Moet ik de hele vloer wegbreken en kijken hoe de leidingen lopen.

Tevens moeten de waterleidingen aangepast worden vanuit de leiding uit de vloer ga ik verder met 15 mm leidingen en voor de aftakking van de wasbak en wasmachine is 12 mm voldoende lijkt me.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk dat voor een goed advies toch echt meer beschrijving van de situatie nodig is. Alleen het woord verlengen zegt niet zoveel.
Misschien een tekening opsturen of zo?

Afvoer verplaatsen in het betonvloer zelf is meestal niet mogelijk, omdat die daardoor dan teveel verzwakt wordt. Soms is de enige optie een verhoogde vloer aan te brengen, en de afvoeren daaronder weg te werken.

Soms is het mogelijk de afvoeren onder de betonplaat te verplaatsen en dus op andere plekken omhoog te brengen. Maar niet duidelijk is of zoiets kan, misschien is die onderetage wel van onderburen?

Voor een wasmachine zou ik gewoon 15 mm waterleiding nemen, voor een wasbak heb je aan 12 mm genoeg.
 

Tvink

  • #3
Hoi Kees,

Alvast bedankt voor de info. Het volgende is het geval ik woon in een maissonette dus geen last van onderburen. Zover ik nu kan zien zitten de afvoeren in de dekvloer verwerkt dit wordt meer duidelijk als ikhet eromheen weghaal. De vloer in de badkamer is ongeveer 3,5 cm hoger als de vloer van de naastgelegen ruimte dus lijkt me dat de afvoeren in de dekvloer zitten en dit geen probleem moet zijn.

Alvast bedankt

T Vink
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik denk dat voor goede suggesties, hoe je dit het beste kunt aanpakken, toch echt een schetsje nodig is, hoe het nu zit en hoe het moet worden.

Misschien kun je wat schetsen, dan scannen en opsturen, of zelf plaatsen?

Zie voor opsturen of plaatsen van afbeeldingen het bericht bovenaan elke rubriek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu