Afvoer algemeen, badkamer wc's.

Antonius69

  • #1
Allemaal een heel goed 2024 !
Wij zijn bezig met een nieuwbouw huis waarbij we betonnen vloeren gaan storten van 30cm dik, in deze vloeren komen ook de afvoer buizen te liggen van badkamer en wc.
Nu had ik de volgende vraag.

Als je kijkt naar de afvoerbuizen dan zijn die in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, de standaard grijze uitvoering en bijvoorbeeld de blauwe buizen die direct stukken duurder zijn.
Verdient het voorkeur om de leidingen uit te voeren in die blauwe leidingen? Of geld dat niet als je ze in beton stort?
Zoals ik het begrijp zijn de blauwe buizen beter geïsoleerd v.w.b. geluid.
De standleiding kunnen wij bekleden met geluidsisolatie materiaal, zodat geluidsoverlast daar niet plaatsvindt, en de standleiding bevindt zich ook niet in het woonvertrek maar bij de technische ruimte, dus geluidsoverlast zal daar niet zijn.

De badkamers zijn op de benedenvloer, waar dus alles in het beton wordt gestort met daarboven later ook nog vloerverwarming.
Er is geen kelder.
Op de bovenverdieping is ook een badkamer, daar komt ook een beton vloer, die badkamer is heel dicht bij de standleiding, onder die badkamer bevindt zich de andere badkamer op de benedenverdieping.

Ik zat zelf te denken om de standaard grijze buis te nemen met aansluitstukken, alles verlijmen!

Gaarne advies.

Alvast hartelijk dank,

Antonius.
 

ADDave

  • #2
Als je het in beton stort is de blauwe buis nergens voor nodig. Het beton heeft dusdanig massa dat het sowieso al goede geluidsisolatie is.

Gewoon de standaard grijze buis gebruiken. Scheelt een hoop geld.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
als het in het beton komt zou ik kiezen voor pp, deze zwarte kunstof buizen zijn wat robuuster en kunnen een stuk meer hebben helemaal met de huidige buitentemperaturen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu