AEG Öko Lavamat 72620 vervangen?

Bubblebee

  • #1
Vandaag maakt mijn wasmachine AEG Öko Lavamat 72620 in één keer een heel vreemd geluid bij veel toeren. Lijkt dan wel alsof hij uit elkaar springt. Net alsof er binnenin iets los zit dan mee draait als de trommel veel toeren maakt. De achterkant losgemaakt en daar komt uit het midden roest en er ligt een droge 'plas' roest op de bodem. Die roest is dus uit het midden van achterkant van de trommel gekomen. Het kan ook zijn dat de lager kapot is maar hoe kan ik dat zien. En is het de moeite waard om die dan te vervangen. We hebben deze wasmachine een jaar geleden van mijn schoonouders gekregen die naar een tehuis gingen. Onze vorige wasmachine had het toen net begeven. Volgens mijn schoonzus was de machine nog erg nieuw. Maar ik zie dat dit type er meer dan 10 jaar geleden er al was dus zo nieuw zal die niet meer zijn.
Kortom kan ik beter een nieuwe kopen of toch laten nakijken wat er aan de hand is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk zijn de lagers defect, wanneer er eenmaal roestwater langs loopt is er normaal gesproken geen redden meer aan, de as is dan ook aangetast en daardoor zal de nieuwe afdichting het ook snel weer begeven.

Ik raad u aan hier niet meer aan te beginnen en uit te zien naar een andere machine.

Misschien dat de echte specialisten nog een mogelijkheid zien ?
 

Bubblebee

  • #3
Beste Jan,

Bedankt voor het antwoord. Ik was er al bang voor. Maar als ik een nieuwe aanschaf, dan toch maar weer een AEG? Of wordt de kwaliteit van de AEG wasmachines slechter?
Alhoewel, mijn ouders hebben niet anders dan AEG gehad. De eerste ging 25 jaar mee. De 2e slechts een jaar of 6 jaar daarna ook één die het maar een paar jaar volhield. Maar die ze nu hebben toch al gauw weer een jaar of 12. Misschien is het ook een kwestie van geluk hebben?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
We geven op het forum geen aankoopadvies.
Er zijn sites waar u machines kunt vergelijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu