AEG Lavamat OKO 1270 was/droog combi wast met koud water

Widojo

  • #1
Sinds kort wordt het water niet meer opgewarmd zodat de was er niet meer schoon en fris uitkomt. Alles lijkt normaal te werken, d.w.z. alle programma's, ook drogen, worden gewoon doorlopen.
Ik heb de indruk dat het verwarmingselement defect is en zou graag een bevestiging willen hebben. Ook of iemand ervaring heeft met het zelf vervangen van dit element.

Tevens wil ik reageren op een eerdere melding "AEG Lavamat OKO 1270 was/droog combi maakt herrie".
Die van ons maakte een jaar geleden ook een hoop herrie omdat de lagers defect waren. Ik heb zelf het kruis aan de achterzijde ge(de)monteerd en een onderdelen huis heeft de lagers en rubbers aangebracht. Kosten waren € 90,-.

Moet wel zeggen dat het niet de eenvoudigste wasmachine is om te demonteren. Zit behoorlijk volgebouwd.
 

Henry

  • #2
Beste Widojo,

Ik had hetzelfde probleem.
Even het verwarmingselement loskoppelen en met een universeelmeter de weerstand van het verwarmingselement bepalen. Als het verwarmingselement goed is krijg je een hele lage weerstandswaarde.
In mijn geval kreeg ik geen weerstandswaarde (oneindig).

Element vervangen en alles liep weer als een trein.

MvG Henry
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het door Henry gemelde probleem betrof, neem ik aan, Bosch WOK 2401 centrifugeert niet, pompt wel af en gaat in dat geval over een geheel ander merk en type wasmachine.

Neemt niet weg, dat de door hem beschreven meting ook bij jouw machine uit te voeren is.

Let wel op dat de stekker uit het stopcontact is voor je gaat meten, en dat je alleen het element meet, door de stekkertjes er tijdelijk even af te halen. Noteer van te voren welke draad aan welke aansluiting zat!

De oorzaak van niet verwarmen ligt ook vaak aan thermostaten die niet goed werken, dus het hoeft niet zonder meer het verwarmingselement te zijn!
 

Widojo

  • #4
Bedankt voor de reacties.
Heb het verwarmingselement (groene buis rechtsonderin) en de clixon doorgemeten. Verwarmingselement meet 28 Ohm en clixon 0. Lijkt mij dus in orde.

In de topic Zanker wasmachine verwarmt niet lijkt een soort gelijk probleem beschreven en ik vraag mij af welke slang er met de stijgslang wordt bedoeld. Circulatiepomp lijkt mij ok al zal ik deze straks voor de zekerheid nog even controleren.

Voor de rest kom ik geen bijzonderheden of viezigheid tegen.
Zijn er naast deze punten nog andere aandachtspunten?

Alvast bedankt, Wido
 

Widojo

  • #5
Gisteravond verwarmingselement ge(de)monteerd, leidingen en circulatie motor gecontroleerd, klein beetje gruis verwijderd (al met al dus niets noemenswaardig gedaan) en hij wast weer als de beste.

Persoonlijk vind ik dit niets. Ben blij dat alles weer werkt maar had toch liever een concrete oorzaak gevonden want wat brengt dit in de toekomst.

Gr. Wido
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu