Aeg lavamat 74803 maakt schrapend geluid bij lage toeren

Aeg lavamat 74803

  • #1
Hallo,

Ik ben in het bezit van een AEG Lavamat 74803 wasautomaat (3 jaar oud). Hij voldoet prima, alleen bij de lage toeren maakt deze een piepend en schrapen geluid. Dit komt ook voor als je de trommel (leeg of vol) zelf ronddraait. Wanneer de wasmachine meer toeren begint te maken is er niks meer aan de hand.

De wasmachine staat waterpas en trilt verder niet tijdens het wassen. Wie o wie heeft een idee?
 

Krulleke

  • #2
Hey

het geluid dat je hebt bij lage toerentallen komt
omdat de simmerring achter aan de binnenkant van de trommel net voor de binnenste rollager (rubberen ring om het water tegen te houden) droog aan het lopen is evenals de trommelas. deze moet ingesmeerd worden met lagervet (as + simmerring of keerring) zelfde naam. de taak is om de trommelas uit de lagers te halen en goed met vet insmeren, hopelijk is de trommelas niet al vastgeroest met de lagers want dan is de pret minder, heb ik zelf voorgehad. moest je de kuip niet uit het lagerhuis krijgen, geef mij een seintje
met vriendelijke groeten
 

Krulleke

  • #3
Kijk ook even de rollagers na, die kunnen ook aan vervanging toe zijn, testen door de riem van te halen en de trommel rond te draaien, tikkend geluid? dan zijn de rollagers kapot of 1 ervan.

mvg lieven
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu