AEG lavamat 72534 Stopt tijdens hoofdwas E stand 147min

Blackbox

  • #1
Gaat als volgt:

Hoofdwas: E stand op display 147min,

Ik druk op start/pauze knop, de water begint in te stromen binnen de was, trommel draait niet, de tijd loopt tot 144min daarbij blijft hij hangen verder doet ie helemaal niks alleen de start/pauze knop knippert als ik op druk reageert het niet.

Bij centifugeren: op display 10min
ik druk op start/pauze knop, de water wordt hier ook gewoon als normaal binnen de was te stromen, de trommel draait hier een paar keertjes, verder hoor ik twee of drie keer afpompen en de tijd loopt hiet tot 4 min ook hier blijft het hangen en doet dan niets meer. en zo verder bij alle was programma's. geeft geen fout melding alleen de start/pauze knop blijft hiet knipperen als ik dan opdruk reageert het niets.

iemand zei dat het aan de printplaat ligt oftewel de elettronica = defekt.
Gezien ik technische achtergrond heb, wil ik het zelf vervangen met een nieuwe print. mijn vraag is: moet ik het dan nog configureren of niet? zoja kan iemand mijn een gebruikaanweizing van het configureren van het module wijzen? Graag hulp.
 

Vleddervos

  • #2
Heb je de koolborstels op de motor gecontroleerd?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Probeer eens of de trommel wel draait zonder wasgoed, draait hij niet dan zijn waarschijnlijk de koolborstels op, ze moeten vervangen worden wanneer ze korter zijn dan ± 15 mm.
 

Blackbox

  • #4
De trommel draait gewoon zonder was, heb de koolborstels na gekeken zijn nog niet op.
 

Vleddervos

  • #5
In eerste instantie zit ik aan het moduul te denken, heb hier vaker dit soort klachten mee gehad.
Wat ook nog wel eens voorkomt is dat het verwarmingselement enigszins doorslaat of de voeller ervan. Dit geeft soms soortgelijke klachten.
Vele aeg's kun je in een service stand uitlezen (foutcode) ik weet niet of deze dat ook kan. waarschijnlijk wel.
Daar kan ik je echter niet bij helpen.
succes
 

Blackbox

  • #6
Hoe kan ik de service stand van deze wasmachine uitlezen? bij mijn zie ik alleen error als ik de draaistand naar rechts draai samen met de twee bovende knoppen druk.

Ik heb gisteren een goed werkendeprint van een zelfde werkende wasmaschine geplaatst, ook die geeft zelfde klacht als die originele.

Nou zit ik te denken aan de configuratie van de electronic, wie o wie heeft voor mijn de gebruiksaanweizing ervan. zodat ik dan zelf het kan configureren naar de module van mijn type wasmachine.

Het wasmachine lijkt of het door de war is, dat ie geen wasprogramm's meer kan vinden. Dat als laatste wat ik zelf aan kan denken. graag een schema of een gebruiksaanwijzing ervan om ik zelf handmatig te kunnen configureren / programmeren naar de wasprogramm's.
 

Wasmannetje

  • #7
De foutmeldingen worden hier helaas niet gegeven maar kunnen wel worden uitgelezen, kijk ook even of de koolborstels de collectors wel raken anders krijgt U ook deze klacht.

Ik den anders ook aan de moduul en kan worden vervangen door de fabrikant. Ook moet de worden geconfigureerd en ook alleen de fabriek heeft deze gegevens en kan deze handmatig invoeren.

Succes
 

Blackbox

  • #8
Er zijn klusmensen die dat gegevens van de configuratie ook hebben zonder dat het alleen door de fabriek, en dat kunnen configureren, ik heb iemand gekend die dat ook kon, maar ben zijn telnr kwijt geraakt.

Graag wie van de klusmensen kan mijn met de configuratie van de module helpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Uit de forumregels:
Er worden via dit forum geen schema's, (service-) documentaties of normbladen verstrekt, of links naar sites waar die te downloaden zijn, tenzij de betreffende informatie openlijk en legaal op het internet beschikbaar is voor download.
Links naar illegale downloadsites zullen direct verwijderd worden, hetzelfde geldt voor vragen/aanbiedingen voor dergelijke documentatie.
Voor de documentatie moet door witgoedspecialisten betaald worden, het is niet de bedoeling, soms mag het ook niet van de fabrikant, om deze op een forum te plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu