AEG droger T35740 wordt niet warm

Lsi

  • #1
Onze AEG droger (model T35740, type P541656), wordt niet warm. Als ik een programma selecteer (maakt niet uit welk) en even wacht met Start in te drukken, piept de droger 3 keer en knippert het LEDje bij de Start/Pauze knop oranje. Als ik de startknop direct na de programmaselectie indruk gaat de droger wel draaien, maar blijft koud. Na verloop van tijd stopt het draaien. De droger piept 3 keer en het LEDje bij de Start/pauzeknop knippert oranje. Het piepen herhaalt zich om de paar minuten.

Ik heb gecontroleerd of alle contacten vastzitten, dat is zo. De verwarmingsspiralen raakten elkaar, omdat het keramische eindschotje was geknapt. Dat heb ik hersteld, de spiralen raken elkaar niet meer, maar worden ook niet warm. Wat kan ik nog meer controleren?
 

HarryO

  • #2
Bij het element zitten 2 beveiligingen/thermostaten.
1 daar van kun je resetten dmv een knopje wat er op zit.
Controleer of dit de oplossing is.
Zo niet meet ze dan beide door: moeten 0 Ohm zijn.
Het element moet minder dan 100 Ohm zijn.
 

Lsi

  • #3
Zijn dat die twee ronde glimmende dingen (zo groot als een grote knoopcelbatterij) in het verwarmingselement? Ik heb het elemant losgeschroefd, aan die 'knopen' zitten aan de achterkant elk twee roze draden, maar geen resetknopje.
Aan het elemant zitten drie draden vast (ook allemaal roze), hoe weet ik welke ik moet doormeten? Of gewoon allemaal proberen?
 

Lsi

  • #4
Ik heb maar gewoon alles doorgemeten. De verwarmingsspiraal heeft een weerstand van zo ongeveer 80 ohm. De groen gemerkte 'knoop' heeft een weerstand van 0.7 ohm, de rood gemerkte geeft op de multimeter geen reactie. Daar gaat dus geen stroom door. Waar zou dat resetknopje moeten zitten?
 

HarryO

  • #5
Beide moeten 0 Ohm zijn.
De rode is dan dus defect.
 

Lsi

  • #6
Ik heb 'm eruit gehaald en ga straks kijken of het onderdelenhuis die dingen los verkoopt.
 

Camille

  • #7
Ik heb het zelfde probleem. de droger draait verder prima alleen wordt niet warm. heeft de vervanging van dat thermostaat uiteindelijk geholpen of was er een ander probleem?

groetjes camille
 

Lsi

  • #8
't Is al weer even geleden, ik moest er even over nadenken, maar ik heb ze niet vervangen vanwege de prijs van die dingen (je kon ze alleen per set kopen en dat was iets van 80 euro als ik het me goed herinner) en de leeftijd van de machine. We hebben een nieuwe droger gekocht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu