AEG display vocht?

Pelikano

  • #1
Hallo, al tijden hebben we een niet okay display op de AEG droger. Is dit eenvoudig zelf op te lossen?
Alvast bedankt voor de tips.
Leon

 

Pelikano

  • #2
Inmiddels 2 jaar verder en de motor was stuk waardoor ik de machine open moest maken. Door de hele machine lag een deken van stof. Motor vervangen(zie m’n andere onderwerp) en machine schoon gemaakt. Tot nu toe blijft het display ook goed, vermoedelijk heeft dat met de deken van stof te maken icm vocht.
6BC9C344-5E86-4AAB-AC1D-1DEF5FBB5875.jpeg

zo was het.
DC616F9B-30B7-4893-A4E0-4BCEAA7AAD6B.jpeg

zo is het nu.
 

Longdude

  • #3
Even een oud topic oppoetsen, ik heb de achterkant losgehaald en de bovenplaat eraf. Bij mij zat niet zoveel stof als op jouw foto, wel even uitgezogen maar helaas nog steeds vreemde grafieken te zien in het display :?

Die van jou nog steeds goed? Jouw foto lijkt vanaf de zijkant genomen?

 

Longdude

  • #4
Nevermind.....found it. bijzonder ontwerp dit

 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
En is het probleem met je display ook opgelost na schoonmaken van het opgehoopte stof ? Het is namelijk een (zo goed als) gesloten circuit dus het stof op de kappen zou mijn inzien niet veel invloed moeten hebben op vocht bij de print. Ik zou eerder zeggen dat de afdichtingen dan niet meer lekker zijn (deurubber en viltbanden) waardoor er vocht uit de trommel omhoog lekt. Of dat het apparaat verstopt is waardoor de luchtdoorstroming niet ideaal is.
 

DSR9500

  • #6
Probleem met display zit mi eerder in aansluitingen naar het display zelf.
 

Longdude

  • #7
@Sleutelmeneer , droogbeurtje na leegzuigen van de binnenkant liet op 2 plekjes op het display nog gekke driehoekjes zien. Verder zag het display er niet zo erg uit als de foto van de topicstarter.

Er is overigens een service bulletins van AEG van, dat omschrijft dat je de deurrubbers en het filter goed schoon moet maken (duh)

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat na schoonmaken het display weer goed zou zijn, snapte te koppeling met stof in de machine ook niet zo goed. Maar omdat het de TS wel heeft geholpen, toch maar opengemaakt om even te kijken.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #8
Dus het heeft niet geholpen of wel ?
 

Longdude

  • #9
sorry voor de wat verlate reactie, wij drogen eigenlijk altijd in de avonduren en dan blijf ik er niet bij.

Nee het is nog niet helemaal weg, ik vond toch wel wat stofvlokken aan de onderzijde van de deur, dus deze ook allemaal weggezogen (volgens deze instructie ) maar toch nog die vreemde driehoekjes in het display. Zal dus idd iets met print/aansluiting te maken hebben, filterzelf is helemaal schoon
 

Lampje45

  • #10
Vochtige lucht onder druk komt gauw ergens binnen, maar komt er niet snel weer uit.
Dus eerst de oorzaak oplossen, waardoor de overdruk en de lekkage ontstaat.
Dus de filters in een azijnbadje voor een nacht.
De pakkingranden schoonmaken.
En dun insmeren met siliconenvet.

Maar ook de electronica ontstoffen, want de kruipstromen die er op een print door vochtig stof lopen, kunnen de meest vreemde storingen veroorzaken.
Ik zou het bedieningspaneel eens los halen.
Met een haarfohn, in de laagste stand, eens schoon en droog blazen.
 

Longdude

  • #11
Dat stoffilter in de azijn leggen bedoel je? Waarom azijn als ik vragen mag?

Paneel haal ik volgende week even af, dat is wel een goede tip :prima:
 

Lampje45

  • #12
Filters worden vervuild met wasmiddelresten, kalk en wasverzachter.
Het lijkt dat de filters schoon zijn, maar dat zijn ze niet.
Want als je de draden onder de microscoop legt, dan zie dat de draden veel dikker zijn geworden en daarmee de doorstroomopening door het filter kleiner is.
Dit met mindere circulatie van de warme lucht tot gevolg, wat uiteraard tot slechtere resultaten leidt.
Azijn wordt gebruikt om schoon te maken en ook om te ontkalken.
Dus een nachtje in een badje doet wonderen en sla je twee of zelfs drie vliegen in een klap.
Daarna even borstelen met een sopje van allesreiniger.

Gebruik ook azijn i.p.v. wasverzachter, wordt niet alleen je wasdroger blij van, maar ook je wasmachine.
En als je het paneel los hebt, kijk dan eens hoe dat display gemonteerd is.
Als dat een meerpolige stekkerverbinding is, dan zou ik hem met CRC 226 inspuiten. Want corrosie op deze pennen kan ook tot deze resultaten leiden.
 

Longdude

  • #13
Dank voor de tips, filter reinigen ga ik zeker als eerste even proberen, paneel wordt volgend weekend even.
 

Longdude

  • #14
Filter reinigen heeft zeker geholpen, alleen het oorspronkelijke probleem is nog niet weg, na de droogbeurt van handdoeken was het display weer van slag.



Door het filter schoon te weken in azijn kwamen de handdoeken in ieder geval een stuk droger uit de machine, dat bevestigd in ieder geval dat de machine slecht de vochtige lucht kwijt kan.

Paneel ben ik nog niet aan toe gekomen, dat wordt een ander keertje. Ik post dan mijn bevindingen zeker hier even :prima:
 

Lampje45

  • #15
Ja een grote schoonmaakbeurt met een kattenstaart, stofzuiger en een natte doek een tandenborstel en een kwast, ook in de ventilatoren, doet wonderen.
En vergeet ook niet de condensor te spoelen en de pomp en vlotterruimte uit te mesten.
 

Longdude

  • #16
Condensor kan ik niet veel aan doen toch? Ik heb een warmtepomp droger, ik kan aan de voorzijde een deurtje openen en daar zie ik wel iets wat op een warmtewisselaar lijkt. Deze heb ik ook helemaal schoongemaakt. Mijn vorige droger kon ik inderdaad de condensor er helemaal uithalen en afspoelen.
 

Lampje45

  • #17
Daar kun je lekker met een sopje heet water de aangeplakt pluizen uitspuiten en dan met een natzuiger in het pompcompartiment de troep er uit zuigen.
Want het gepoets aan het begin van de condensor met een sponsje zet geen zoden aan de dijk.
Neem daar voor een drukspuit die je normaal in de tuin gebruikt. Of knutsel een aquarium slang aan de kraan en maak een kleine nozzel met een gaatje van 1 millimeter van een stukje draadeind M8.
Dan krijg je zo'n klein fel straaltje die veel verder komt als jouw tandenborstel. En beschadig je ook de lamellen niet.
Alle pakkingen en rubber randen even afsoppen en licht insmeren met siliconenvet. En kijk ook de vilt rand aan voor en achterzijde van de trommel eens na op lekkage en spuit de vilt rand eens in met siliconenspray.
Want het is duidelijk je hebt een lucht lekkage, anders kwam de vochtige lucht daar niet. En je hebt waarschijnlijk een verhoogde luchtdruk, omdat er te veel luchtweerstand in jouw systeem zit.
 
  • Like
Waarderingen: Longdude

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu