Adsl modem op isdn lijn werkt niet

Patrick meijer

  • #1
Hallo,

Ik heb de vreemde situatie dat ik een vervangend modem, merk zyxel, niet aan de gang krijg. Mijn oude siemens modem is gestorven en een leenmodem, merk Fritz, doet het wel goed. Als ik de zyxel aansluit krijg ik geen adsl link. Ik heb vanaf het isra punt de 1a en 1b rechtstreeks aangesloten op het modem. Dit werkte tot nu toe dus prima.

Mijn vermoeden is nu dat ik voor het zyxel een splitter moet gebruiken?


 

Techno tim

  • #2
Een splitter is altijd nodig/beter.
Staan de instelling van de modem wel goed probeer eerst eens in de modem te kijken met je computer.
IP adres iets van 192.168.2.0 de laatste twee kunnen variëren, er zijn vast wel mensen hier die het zelfde modem hebben en dat weten anders eve zoeken(bij iemand die wel internet heeft)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Een splitter is onnodig als er geen analoog signaal over de lijn is, dus bij ADSL alleen heb je nooit een splitter nodig.

Ik denk dat die modem stuk is, het zou nl altijd een adsl signaal moeten detecteren met of zonder instellingen.
 

Manualo

  • #4
Misschien heb je gewoon het verkeerde Zyxel modem.

Bij de Fritzbox (het lijkt op een 7170) is het zo dat hij in 2 varianten bestaat:
- Annex A - voor POTS aansluiting (analoge telefoonlijn)
- Annex B - voor ISDN lijn

Dat zou bij het Zyxel modem ook zo kunnen zijn: als je een Annex-A modem hebt werkt die waarschijnlijk niet op ISDN. DE sticker op dat modem is niet echt leesbaar, dus kan het zo niet bepaald worden welk model het is. Kun je echter zelf makkelijk achter komen... :wink:
 

Patrick meijer

  • #5
Het zyxel modem is een p-2612hnu-f3 anex-b modem. Het fritz modem is ook. Een anex-b.

Zyxel is door provider geconfigureerd en ik heb reeds 2 gekregen om te proberen. Fritz maar voorheen ook siemens gaat dsl lampje snel branden dus dsl gedetecteerd. Bij zyxel niet. Heb in modem ook al gekeken, daar valt aan dsl niets in te stellen dat is er of is er niet.

Vraag nu is, is het voor zyxel noodzakelijk om een splitter te gebruiken omdsl te zien?
Kan het modem gevoeliger zijn en zit ik dan te ver van centrale?

Ik heb vroeger isdn aansluiting gehad maar daarna telefonie de deur uit gedaan. Alleen nog een abonnement voor 8mbit adsl en daarover een voip account.
 

Manualo

  • #6
Gezien het gegeven dat een FritzBox Annex-B modem werkt, mag je ervan uitgaan dat de lijn nog steeds digitaal is, ISDN dus.

Splitter heeft daar mi niets mee te maken. Of de afstand er iets toe doet dat het ene modem wel werkt en het andere niet: geen idee.

Ik denk dat het probleem eerder in de instellingen van het Zyxel modem gezocht moet worden, iets wat je bij allebei de modems 'verkeerd' doet. Hoeft maar één kleinigheidje te zijn...
 

Patrick meijer

  • #7
Klopt iik denk ook dat het nog isdn is. Alleen het zyxel modem is er in 3 varianten en degene die ik heb is anex b. Heb in de setup nog niets kunnen vinden dat betrekking heeft op de dsl instellingen. Ik ga er maar eens naar op zoek.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Volgens mij maakt het niets uit, POTS of ISDN geschikt heeft alleen te maken met de spanningen op de lijn, POTS heeft 60v en ISDN 90v.
Dus als je de verkeerde zou hebben zou de ingang opgeblazen kunnen worden door de hogere ISDN spanning, dat si niet software instelbaar.

De splitter heeft als enige functie het adsl signaal weghouden van de analoge toestellijn, anders hoor je een zeer sterke ruis tijdens telefoneren. De signaal kwaliteit/sterkte op elke modemfrequentie worden door de centrale en de modem vastgesteld, Een zo word voor die transmissielijn de maximale snelheid bepaald en constant bijgestuurd.
 

Patrick meijer

  • #9
Beste headhunter.

Bedankt voor je toelichting. Klopt het dus dat als ik het juiste modem heb, de dsl verbinding tussen modem en centrale automatisch afgestemd wordt? Dan kan ik er dus ook niets aan instellen....

Wat is dan een mogelijke verklaring voor het feit dat beide niet met elkaar kunnen afstemmen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu