Acryl ligbad noodzakelijk in te bouwen?

Toon van Waterschoot

  • #1
Hallo,

Ik ben een huis aan het renoveren en zou graag een voorlopige badkamer installeren. Ik zeg 'voorlopig' omdat de aan- en afvoerleidingen nog vernieuwd moeten worden waarna ik de badkamer pas definitief kan installeren. In de definitieve opstelling zou mijn ligbad op een andere plaats komen te staan dan in de voorlopige opstelling. De voorlopige opstelling zou en maand of drie moeten standhouden.

Mijn vraag is of het mogelijk is om een acryl ligbad (inbouwmodel, afmetingen 170 x 75 cm) te gebruiken zonder er een frame rond te bouwen. Het bad zou met andere woorden enkel ondersteund worden door de vier pootjes en eventueel door een lat die aan de muur bevestigd is (het is echter wel de kopse kant van het bad die tegen de muur staat). Ik vind het namelijk niet echt de moeite om een badframe te construeren voor een periode van slechts drie maanden, en het frame daarna weer te moeten afbreken en een nieuw frame te bouwen als het bad verplaatst is.

Graag jullie mening.
Groetjes

Toon
 

Espaan

  • #2
Als je bad een beetje stevig is (dik acryl) en je erg voorzichtig bent moet het wel kunnen. Je loopt alleen risico dat het bad omkiepert. Ik zou toch proberen een paar stukken hout op de hoekpunten te zetten voor de stevigheid.

Alles hangt natuurlijk ook af van hoe vaak je in bad zit. Als je slechts een paar keer in die 3 maanden in bad gaat scheelt dat alweer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu