Aansluiting pressostaat op kuip (Bauknecht WA2560)

Ano

  • #1
Al enige tijd heb ik last van een heel klein beetje lekkage bij mijn wasmachine Bauknecht WA2560WS (service#: 8554 977 12002).
Ik heb de machine op zijn rug gelegd en het blijkt dat er druppels onder de luchtkamer van de pressostaat hangen. Het lijkt erop dat er water langs het rubber komt waarmee de luchtkamer aan de kuip zit. Iemand een idee wat het servicenummer/bestelnummer van deze rubberen ring is?
Op de diverse onderdelensites kom ik het niet meteen tegen.

Bij voorbaat dank!

Ter illustratie een foto van de rubbering ring en de ring zoals hij op het tuutje van de luchtkamer zit.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
02510000005326 LUFTKAMMER-DI CHTUNG

of 481253058015

Verder kom ik ook niet.
 

Ano

  • #3
Of komt het nu toch uit de afdichting van het verwarmingselement? Moeilijk te zien / moeilijk toegankelijk...
In elk geval bedankt voor je reactie.
Ik ga er morgen weer verder mee.
 

Ano

  • #4
Nog maar eens op onderzoek gegaan. Halverwege het programma (al lekkend), de stekker uit het stopcontact gehaald en de machine (met water er in) half achterovergekanteld met de achterkant op een krukje van 25 cm. Daarna de gehele voorkant verwijderd, dus ook de manchet losgemaakt van de deuropening.

Toen diagnose bijgesteld: het water kwam toch van een hoger punt, moet afkomstig zijn uit lekkage van manchet op kuip. Ook al kun je het allemaal niet goed zien omdat er blokken beton voor zitten. De manchet ziet er goed uit, maar de "trekdraad" (metalen draad die hem vasthoudt) lijkt wat los te zitten.
Jaren geleden heb ik de manchet eens vervangen, misschien gaat de draad door de jaren heen wat losser zitten omdat hij het rubber wat insnijdt. Dus de draad wat strakker gespannen

Zijn hier tips voor, voor het vastzetten van deze draad? Ik vind het niet meevallen om tegelijk de twee uiteinden naar elkaar toe te trekken en dan ook nog eens de schroef erin te draaien. Misschien heeft de prof wel een speciale tang om de draadeinden bij elkaar te houden/aan te trekken.

Daarna de stekker er weer in en het programma weer voortgezet. Dat is toch mooi van die machines met een mechanische klok, gaan gewoon verder. Ik gebruik ook altijd een eenvoudige schakelklok om de 230 V aan/uit te zetten en zo de wasmachine in te schakelen op het gewenste tijdstip. Dat gaat nog wennen worden als ik ooit een nieuwe machine moet kopen! Ik neem tenminste aan dat die moderne machines alles vergeten als de spanning er even af is geweest...

Al weer twee nieuw wassen gedraaid zonder lekkage, als het zo een week blijft is het het wat mij betreft weer gerepareerd!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu