Aansluiting op een 110 mm buis

Cmf

  • #1
Ik wil de afvoer van een wasmachine 40 mm, aansluiten op de afvoer van het toilet 110 mm. Op de afvoer van het toilet kan ik geen t-stuk plaatsen (geen ruimte).
Het enige wat kan is een gat boren in de bovenkant van de buis en de afvoer van de wasmachine erin steken. Is dit een gebruikte methode en zijn er hulpmiddelen om een goede (dichte) verbinding te maken?

Groeten,
Kees
 

Fiesiekus

  • #2
Er bestaan zgn. zadelstukken die je op de buis lijmt. Eigenlijk een noodoplossing; het beste is een T-stuk.



Alternatief is de klembooraansluiting (o.i.d.) die je vastboort in de buiswand.

Waarom kan dat T-stuk niet geplaatst worden; hoeveel ruimte heb je ? Foto?
 

Cmf

  • #3
De afvoer van het toilet komt uit de muur en duikt direkt met een bocht de grond in. Er is echt geen ruimte voor een T-stuk. Het karwei is op locatie, kan nu geen foto maken.
Het zadelstuk lijkt mij een goede (nood) oplossing. Deze kan gewoon gelijmt worden neem ik aan?

Groeten,
Kees
 

Fiesiekus

  • #4
Ja met PVC-lijm. Evt. met tai-wreps nog vastzetten.
 

Cmf

  • #5
Ok bedankt. Die tai-wreps is een goede tip. Ik ga aan de slag.

Groeten,
Kees
 

Mistraller

  • #6
Netjes het geboorde gat ontbramen, beide delen goed insmeren met lijm en daarna met ty-raps of gewoon het stiekje wat erbij zit vastmaken. Als de lijm eenmaal droog is, is er geen beweging meer in te krijgen, want het lijmvlak is best groot. Extra vastzetten is niet nodig, want als het lek is, doen tyraps daar toch helemaal niks aan.

Normaliter moet je een afvoer eigenlijk niet met T stukken maar met Y stukken aanleggen om de stroming niet af te buigen, maar als je de WC regelmatig doorspoelt is het niet zo'n probleem.
(de zeepresten zullen in dit geval namelijk ook een beetje de verkeerde richting in gaan, en daar kunnen ze achterblijven. Vandaar dat een Y stuk beter is)
 

Xr8

  • #7
Aan te raden is om zowel de buis als het zadel eerst te reinigen met pvc reiniger. Het zadel is aan de zijkant maar een centimeter waar het op afdicht. Hier moet wel voldoende sterkte in de lijm zitten.

De tegenwoordige welke in de buis geboord worden hebben als voordeel dat ze niet gelijmd hoeven te worden en de aansluiting steekt al door de wand van de buis heen. Geeft een zekere afdichting. Ook de getoonde kan overigens prima gebruikt worden mits goed aangelegd.

Mistraller om zo te stellen dat een afvoer met y stukken moet vind ik vreemd. Het maakt daarbij nogal uit of het gaat om een horizontale of verticale pijp. Horizontaal ben ik het met je eens, verticaal niet.

Succes.
 

Mistraller

  • #8
TS heeft het erover dat de buis recht de muur in gaat, dus het is in dit geval horizontaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu