Aansluiting meerdere tv's in huis

Gijs1

  • #1
Hallo
Ik heb een 3 tal extra tv aansluitpunten in huis opgenomen met radio/tv aansluitdozen uit de bouwmarkt. Alles met 1 lange coax doorgelust.
Beneden heb ik een videoversterker aangesloten die op maximaal staat.
Op de eerste wcd van beneden af is een tv aangesloten de tweede in de serie zit op dit moment niets aangesloten en op de derde een TV.
Op een aantal kanalen heb ik ondanks de versterker op de laatste TV een behoorlijke ruis.
Nu lees ik dat je bij de laatste wcd de afsluitweerstand die in de wcd zit moet aansluiten (dat heb ik ook gedaan) . Moet je dat ook doen bij de wcd waarop niets is aangesloten of geldt dat alleen voor de laatste doos
groet
Gijs
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat hoeft alleen bij de laatste doos. Dat er niets is aangesloten op de tweede doos maakt niets uit. Vaak worden de problemen veroorzaakt door de slechte kwaliteit van de dozen uit de bouwmarkt. Ik heb er zelf alleen maar slechte ervaringen mee.

Ook kan het zijn dat de totale kabellengte te lang is en of de gebruikte coax van onvoldoende kwaliteit voor de af te leggen afstand. Versterken helpt dan maar gedeeltelijk omdat je ook onregelmatigheden als ruis in het signaal versterkt.

Beter is het om de aansluitingen aan te leggen met merkmaterialen en dan het liefst met een sterverdeling. Niet doorlussen dus. Een eventuele versterker dan zo dicht mogelijk bij het aop plaatsen. Lete r daarbij ook op dat de stekkers afgeschermd zijn. Dus niet de exemplaren met de plastic kapjes.

Succes
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Als je echte rijgdozen hebt gebruikt heb je mogelijk een in en uitgang omgewisseld, dat geeft dezelfde storing.
Versterker maximaal is geen garantie voor een goed signaal eigenlijk moet je hem afregelen zodat de verste toestel de juiste signaal sterkte krijgt, gooi je er teveel signaal op dan krijg je juist storingen.
 

Gijs1

  • #4
@Mn22
Dan heb ik dat in ieder geval goed gedaan.
De totale lengte van de coax (dun, ook van de bouwmarkt) is 20 m.
Een steropstelling is geen optie omdat er niet voldoende doorvoerruimte is voor meerdere kabels naar de bovenverdiepingen.
@The headhunter.
Volgens mij heb ik geen echte rijgdozen gebruikt, maar de standaard bouwmarktdozen en de coaxaders onder 1 schroefje geklemd. Dus geen in en uit
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Dan is dat dus je probleem iedere coax aansluiting moet onder zijn eigen schroef.
2 draden onder dezelfde klem is een garantie voor storing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu