Aanschaf klop schroefboormachine en Slagschroevendraaier

Rololu3

  • #1
Ik wil een nieuwe
klop schroefboormachine en een Slagschroevendraaier set aanschaffen.
Zit te kijken naar makita , milwaukee of de blauwe bosch.
Ik zie dat je op de bosch ook 1/2 doppen kunt zetten
Budget 350 euro
Wat raden jullie aan ? Het moet ook weer niet te zwaar in gewicht worden.

Mvg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Merkadviezen worden hier niet gegeven. Als het om gewicht gaat: Ik heb goede ervaring met compacte 2 Ah accu's. Dan maar een keer vaker wisselen, maar je machine wordt er wel lichter van.

Wat betreft doppen: Hoe vaak ga je de machine hiervoor gebruiken? Er zijn ook doppen met zeskant aansluiting, tot 10 mm.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Je moet je eerst af gaan vragen hoe vaak je e.e.a gaat gebruiken en wat je er mee wilt gaan doen.
Je kunt wel professioneel gereedschap gaan kopen maar gebruik je het nauwelijks dan ben je waarschijnlijk beter af met semiprof gereedschap.
Verder betekend licht gereedschap vaak dat er kunststof onderdelen zijn gebruikt, dat hoeft niet slecht te zijn maar is het vaak wel.
Zwaar betekend daarin tegen vaak dat er metalen onderdelen zijn gebruikt ook dat zegt nog niet alles want er kan ook goedkoop metaal zijn gebruikt en het kan ook zijn dat er verouderde technieken zijn toegepast waardoor een machine onnodig zwaar is.
Meestal ben je het best af met de professionelere merken omdat die vaak een eigen ontwikkelingsafdeling hebben en innovatief bezig zijn ipv. te kopiëren hoe een ander het doet.
Daarnaast is mijn ervaring dat deze vaak veel langer meegaan en dat er ook veel langer onderdelen/accu's voor te verkrijgen zijn.
Maar er zijn ook merken te verkrijgen die niet al te duur zijn, best duurzaam zijn en waar ook al jaren accu's voor te verkrijgen zijn.
Dus ja geef dan maar eens een goed advies.
 

auke1964

  • #4
Hoe vaak ga je het gebruiken? Heb zelf gekozen voor een Duitse supermarkt (l**l) die best wel goed spul levert. Topmerken zijn meestal beter maar voor die paar keer per jaar dat ik iets gebruik volstaat het wel.
 

Juul..

  • #5
Inderdaad is de belangrijkste vraag wat je ermee gaat doen. Ik denk dat voor 9 van de 10 klussen rondom huis een 12V set volstaat (kijk maar eens naar Merk verwijderd - mod ), en deze zijn lekker licht.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rololu3

  • #6
Ik ze voor verbouwings werkzaamheden gebruiken bij mijn huis.
Mijn voorkeur gaat uit naar Merk verwijderd - mod ,die zijn volgens mij ook het lichts
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Voor huis tuin en keuken gebruik vind ik het gewicht van minder belang immers je bent even bezig en legt dat ding al weer aan de kant.
Als professional die de gehele dag accu na accu leeg trekt en langere pauzes moet nemen om de accu's weer vol te krijgen is het gewicht van een veel groter belang.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Het gewicht van de accu bepaald ook de balans. En hoewel ik 2-handig ben, werkt een lichte machine net even makkelijker. De 5.0 Ah gebruik ik voor de haakse slijper en andere apparaten zoals een stofzuiger.

Persoonlijk vind ik het fijn om een waarbij je zoveel mogelijk machines kunt gebruiken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
Zo heb ik het ook 1 soort accu wat op de gewone boor pas, de accuklopboor de pneumatische lichte machine, de pneumatische zware machine, de slagschroevendraaier, de haakseslijper, de werklamp, de multitool, de cirkelzaag enz.
dan accu's in 2A, 2,6A 3,5A 4A, 5A en 8A.
De haakseslijper vreet gewoon accu's, als je daar even wat balken mee aan het doorslijpen bent of gebruikt om te schuren bent dan is je accu zo leeg, de multitool daarin tegen gebruik ik meestal met de 2A accu's, die gaan dan best lang mee.
Voor het tuingereedschap gebruik ik een ander merk (die hebben nu een actie met je koopt een body en je krijgt er een starterset bestaande uit accu en lader gratis bij) omdat het dagelijks gebruikte gereedschapsmerk daar toch veel minder in heeft en ik had een heggenschaar op steel nodig voor het bijwerken de van de leilindes.
 

Sander 1972

  • #10
Ik zou even door sparen en voor de japanse set gaan, een klop boor? waarvoor wil je die in zetten, heb er een liggen maar gebruik die heel zelden pak altijd de wat lichtere zonder kloppen. Omdat je met een slagschroeven draaier aan de gang wil is 18v 5ah een aanrader net even wat meer kracht
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #11
Ik ben door de jaren heen inmiddels ruim voorzien:

3,6V schroevendraaier (compact, voor het fijne werk), met opzetstukken voor in de hoeken, haaks etc.

14,4 accu boor/schroefmachine (gaat mee op vakantie voor de pootjes van de caravan...). Ook prima bij klussen icm een verzinkboor.

18V accu boor/schroefmachine met klopfunctie. Dus ook prima voor kalkzandsteen muren
18V accu slagschroevendraaier met bit-opname.

12V slagschroevendraaier (stekker 12V sigerattenplug) met 1/2 aansluiting voor doppen (wielmoeren)

Pneumatische boorhamer 230V voor beton.
 

Sander 1972

  • #12
Had ook verschillende type accu, maar daar ben ik vanaf. Gewoon alles 18v scheelt ruimte in de bus.
Heb idd ook nog wel gesnoerde machines een boorhamer voor als dikke en diepe gaten moeten zijn.
En een recipro om door de dakbedekking en beschot heen te gaan voor als het niet los wil
 

PimKlus

  • #13
Ik heb zelf het donker blauwe setje vorig jaar gekocht als hobbyist in klushuis, doet wat het moet doen. Slagschroefmachine gebruik ik erg veel ook de klopfunctie van boormachine is erg fijn. De 1/2 dop gebruik ik af en toe (bijv. Winterbanden). Ik zou vooral opletten wat je in de toekomst nog meer wil aanschaffen van dezelfde serie. Je wil maar 1 accu systeem, die zijn namelijk best prijzig.

ik heb zelf 2ah accu’s en een 4 ah accu’s. Die 2a accu’s zijn prima voor de boor en slagschroefmachine. Oplaadtijd 80% is 24 minuten. Led indicator op batterij is ook erg handig.

de setjes zijn regelmatig in de aanbieding onder jouw budget
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu