Aanpassen waterafvoer badkamer....

RichardV

  • #1
Ik ben druk doende met de verbouwing van de badkamer, tijdens het slopen van badkamer ben ik de volgende situatie tegen gekomen.

Vanuit de schacht komt er een 110mm PVC en een 75mm PVC pijp de badkamer in, de 110mm zit rechtstreeks op de wc en op de 75mm zit afvoer wachmachine, afvoer wasbak en bad.

Nu ben ik van plan om de 75cm weg te halen en de 110mm te gebruiken voor alles, met de gedachte om de 110cm na de wc aansluiting te verlopen naar 50mm. Is dit aan te raden?

Nu loop ik nog tegen een ander probleem aan. De 110cm buis zit op +-10cm van de vloer deze zou ik deze graag willen laten zakken. In de schacht komt de buis uit de vloer (bij de onderburen) en wil ik de buis afzagen bij de vloer waar nu een schroevendraaier ligt:




Is het na het afzagen van de buis bij de schroevendraaier mogelijk om de het gelijmde gedeelte uit de mof te tikken met een schroevendraaier en hier vervolgens een nu T-stuk in te steken (Spie)?
 

Fiesiekus

  • #2
Voor beide punten vraag ik me af wat je voordeel is:
  1. Van 75 naar 50 mm kan wel, maar 75 is prima afvoer met minder kans op verstopping.
  2. Als je die afvoer wilt laten zakken, waarom dan niet gewoon weer een mof erop lijmen of met rubber manchet?

 

RichardV

  • #3
Als ik de 75mm weg kan laten scheelt me dit weer een extra buis in de badkamer, zo houd ik de koof zo klein mogelijk.

Als ik de 110mm buis gelijk aan de vloer afzaag, kan ik (volgens mij) alleen maar met een T-stuk 110mm werken met een Spie in de bestaande 110mm die de vloer in gaat. maar hier zit na het zagen de bestaande buis nog in verlijmd, deze moet ik er dan nog uit halen. maar hoe.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu