60mm Afvoer keuken IKEA

Niomio

  • #1


Hallo allemaal,

Dit is een Ikea afvoer. De constructie is niet meer optimaal: het water drupt. Het laatste buisje (40 mm) is van PP (aldus Gamma medewerker) en niet geschikt om te lijmen (dit is wel gedaan en is dus nu losgelaten). Stukje van 50 mm ook verlijmd (met een rubber verbinding...) en dan een stuk 60 mm. Dit lijkt een IKEA maat te zijn. Zijn jullie hier bekend mee? Is het mogelijk hier iets mee te doen of zijn we aangewezen op Ikea materialen om dit op te lossen?
De buis vanaf de gootsteen is dat flexibele spul met dat rubbertje. Dat schuift dus in die 60 mm buis, maar dat is ook niet optimaal.
Het moet nu echt lekvrij gemonteerd worden, dus advies komt heel goed van pas :-)
Wie denkt mee?
 

Niomio

  • #2
Hebben het eindstuk van de Ikea gekoppeld aan 50 mm mof met rubberen ringen en dan 40 mm pvc in de afvoer van de muur verlijmd. Hope for the best. Ikea adviseert de eigen afvoer-set. Mochten we weer bij de Ikea zijn, kunnen we die alsnog meenemen. Voor nu lijkt het lekvrij te zijn.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Ikea adviseerd ikea gek hé.

Tipje gooi die rotzooi gelijk weg en ga bij de betere vakandel een viega overloopcombinatie halen voor een keuken met een grote plug. Nu kun je middels een degelijke sifon die wel blijft zitten waar je wil je afvoer aansluiten met jawel pvc 40 of 50.

john
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu