5x2,5mm tbv kookgroep speciale kleuren

Tomleeuw

  • #1
Ik ga de kookgroep aansluiten dmv een perilex contact. (2x220) Nu wil ik door de kruipruimte ymvk-kabel gebruiken van 5x2,5mm. Maar welke kleuren moet k dan (officeel) hebben want ik neem aan dat je niet een kabel hebt in 2xbruin 2xblauw en 1xaarde.

en... mag ik in 1x deze kabel invoeren in een nieuw te plaatsen meterkast? of moet ik alle groepen apart bedraden en mag er dus niet 2 groepen door 1 invoer?
thx
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Installatie kabel met 2xbruin 2xblauw en 1xaarde bestaat idd niet. Pak er één met blauw(N1), bruin(P1), grijs (N2), zwart (P2) en geel/groen (aarde).
Apart invoeren in je groepenkast.
 

Tomleeuw

  • #3
Thx, die heb ik idd wel gevonden. Maar hoe kan ik hem apart laten invoeren in de groepenkast, het is toch 1 kabel of dmv doos? Hij wordt door installateur geïnstalleerd.

Bij alle perilex dozen staat volgens mij 16A, dat is per groep neem ik aan wand mijn kookgroep neemt maximaal vermogen op van 7200watt.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Idd 16A per groep. De kabel mag zo de groepenkast in. De twee groepen zijn gekoppel en worden dus als één (kookgroep) beschouwd. Aansluiten lekker aan de installateur overlaten.
 

Tomleeuw

  • #5
Ik weet genoeg thx
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu